Stejně jako v letech minulých také letos připravila Sportovní komise Rady města Pardubic ve spolupráci s Pardubickou sportovní organizací tradiční vyhlášení ankety s názvem Nejlepší sportovci Pardubicka. Tentokráte pro rok 2013. Dekorování nejúspěšnějších sportovců regionu se uskuteční dnes od 18 hodin a znovu v Kulturním domě Hronovická.

Na pódiu se objeví 36 sportovců z našeho okresu, kteří od hostů slavnostního vyhlášení převezmou ocenění za své výsledky v loňském roce. Kategorie jsou rozdělené obdobně, jako v předchozích letech. Kromě kategorií individuálních, rozdělených na seniorské a mládežnické, dostanou slovo také kolektivy, trenéři, zdravotně postižení sportovci i noví členové Síně slávy. V té jsou každoročně dekorováni dříve narození sportovci, kteří zasvětili svému odvětví celý život. Čtenáři se mohli zapojit do dění určením Hvězdy Deníku. Ta už je známa.

Ani letošní vyhlášení nebude jen o obdarování úspěšných sportovců. Nedílnou součástí této slavnostní akce je kulturní vystoupení. V letošním roce bude jeho největší hvězdou bude zpěvák Marek Ztracený, který dvouhodinový program zpestří několika bloky svých písní. Jelikož jsou Pardubice městem s hlubokou sportovní tradicí, nemohou na vyhlášení chybět ani jeho čelní představitelé, v čele s primátorkou Štěpánkou Fraňkovou.