Časový program
1. semifinále: Břehy – Kenya (10.00, 12.00, popřípadě 15.00).
2. semifinále: Cepy – Rockets (11.00, 13.00, popřípadě 16.00).
Skupina o 7. až 9. místo: Opatovice – Fan club (14.00).
Vše sobota, hřiště Pod parkem v Přelouči.

Chlapi a ženský v sobotu nedělají… Přesněji řečeno v Přelouči. Zimní hokejbalová liga totiž dospěla do semifinále a u vyřazovacích bojů musí všichni být. Takže se nevaří a nejsou slyšet ani motory elektrických spotřebičů. V sobotu se vyřeší tajenka, kdo se kvalifikuje do bitev o zlato ve 31. ročníku této mezi místními obyvateli velmi populární soutěže. Osazenstvo je zajímavé z toho důvodu, že každý z týmů má sice stejný cíl, ale jiné pohnutky slavný karabáč zvednout nad hlavu. O jejich ambicích napoví expert na slovo vzatý Vladimír Novotný. Zde jsou jeho postřehy.

Cepy (1.) – Rockets (5.)
Tato dvojice má svého favorita. Je to tým s největšími zkušenostmi v této lize Cepy. Velkolepou sbírku medailí musely vloni přerušit, když je ve čtvrtfinále zaskočili Čuníci. Tím je pro ně letošní motivace o to větší, že v česání sladkých plodů ještě nehodlají končit. A půjdou se bíti o to, dostat grál opět do svých rukou. Přímý postup do semifinále si „cepáci" vybojovali jako vítězové nadstavby.

Rockets, těsně před sezonou řešil problém, jestli v letošním ročníku vůbec nastoupit, nebo ne. Soupiska, která ještě před třemi roky brala stříbro, se jim tenčí a tenčí. Nakonec zvítězila morálka a ochota zbytku týmu nevzdat to. A vyplatilo se. Rockets trochu překvapivě hraje o medaile. Ve čtvrtfinále se prodrali přes čtvrtý tým nadstavby Devils. V základní části skolily Rakety i svého semifinálového soka 2:1 po samostatných nájezdech.
Tip Deníku: 2:0 v sérii

Břehy (2.) – Kenya (3.)
Oba týmy vloni přepisovaly svoji kroniku. Břehy byly poprvé v historii ověnčeni medailí, a to bronzovou. Kenya si poprvé s velkou pompou vyzkoušela trůn. A nebude se chtít dát jen tak sesadit. Jenže hráči ze Břehů jsou hladoví po dalším zápisu do kroniky. Mají v plánu okusit, jak chutná finále.

Na první pohled se zdají býti prognózy tohoto klání fifty fifty. Zvlášť, když v tabulce základní části skončili oba soupeři se stejným počtem bodů.. Po nadstavbových duelech měly body opět shodné. Nicméně do role mírného favorita pasuje Břehy letošní vzájemná bilance. V základní části porazily Kenyu 2:0 v nadstavbě 4:3. Břehy postoupily do semifinále přímo z druhého místa po nadstavbové části, Kenya se o něj musela poprat v repríze loňského čtvrtfinále s Motorem.
Tip Deníku: 1:2 v sérii