Postupem ze základní skupiny z prvního místa Waynes vyřadili kostelecké Klackaře. Na cestě za zlatem potřebovali ale ještě jedno vítězství. Jenže semifinále Pardubicím vůbec nevyšlo a dalším aspirantům na celkové vítězství Rytířům Trutnov podlehli vysoko 2:7.

V utkání o třetí místo již nebyl prostor na zaváhání. Soupeřem jim byly mladé pušky z Kostelce nad Orlicí – Mlátičky. Bez zraněného elitního nadhazovače Romana Mroviece to měl pardubický tým o něco těžší. Do konce utkání zbývaly poslední minuty a Mlátičky vedly 3:1. Nicméně Waynes tlakem na pálce vyrovnali.

Se dvěma auty a druhou metou obsazenou se na pálku postavil kapitán týmu, excelentní pálkař Jakub Procházka. První nadhoz skončil jako strike. Do druhého se však opřel a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Pro vítězný bod doběhla Vlasta Danihelková.

„Jsem rád, že jsme závěr soutěže zvládli. Letos to bylo hodně vyrovnané, rozdíl mezi prvním a posledním byl minimální,“ glosoval hrající pardubický trenér Tomáš Rambousek.

Konečné pořadí Slowpitchové Indoor Ligy:
1. Waynes Pardubice Navy, 2. Rytíři Trutnov, 3. Klackaři Kostelec nad Orlicí, 4. Waynes Pardubice White, 5. Mlátičky Kostelec nad Orlicí, 6. Trutnov HSM, 7. (j)ELITA.