Druhý střet rivalů v letošní sezoně Kooperativa NBL začíná v sobotu ve sportovní hale Třebeš od 18 hodin. První vzájemný duel ovládly Pardubice, doma vyhrály 114:93.

NEVYPUSTIT JEDINÝ MÍČ

Královští sokoli mají na svém kontě zatím jedinou výhru. Blízko druhého úspěchu byli ve středu, ale s USK Praha prohráli o jediný bod (88:87). ,,Je to už taková obehraná písnička. Dalo se to zvládnout. Vždycky bohužel vyrobíme více chyb než soupeř, ke všemu v klíčových pasážích. Mrzí to,“ nezastíral trenér Lubomír Peterka.

Přesto půjde Hradec do zápasu s Pardubicemi se vztyčenou hlavou. ,,Nemáme co ztratit, zkusíme hrát odvážně. Soupeř má velice silný tým. Podle mě bude letos ve finále. Jsou to ale taky jenom lidi. Pokusíme se je zaskočit. Rozhodne nasazení, bojovnost. Nesmíme vypustit jediný míč,“ zdůraznil.

První vzájemný souboj v letošní sezoně byl rozhodnutý už po první čtvrtině. Pardubičtí v ní nastříleli rekordních 41 bodů!

"Napadalo jim tam snad všechno. Zaskočili nás. Vstup do zápasu je vždycky ohromně důležitý. Pokud chceme kousat, nesmí nám to utéct. Koncentrace musí být maximální,“ zdůraznil Peterka.

DOSKOČIT A DOPŘEDU
Doma málem „sejmuli“ Děčín. Tedy podobně silného soka jako jako jsou Pardubice. Takže bacha na ně!
„Hradec teď hraje dobře. Od začátku sezony, kdy jsme s ním hráli, navíc přišel do týmu nový hráč. V jejich hře je vidět snaha dostávat míč na podkošové hráče. Často se snaží hráč do vnitřního prostoru. Naše obrana na to musí být připravena,“ poukazuje pardubický trenér Levell Sanders na zlepšené výkony Královských sokolů.

Ve středečním utkání Beksa totálně zničila Ústí nad Labem na doskocích. Sama ukořistila pod oběma koši hned pětapadesát míčů. Kralovala především pod tím svým, když soupeři dovolila jen šest útočných doskoků.

„Je potřeba, abychom doskakovali podobně kvalitně, jako v minulém utkání. A produkovali náš styl basketbalu, tedy s velkou agresivitou a rychlou přechodovou fází,“ nabádá.

První derby v sezoně bouřlivou kulisu známé z hokejových či fotbalových střetů nepřipomínalo.

„Vnímáme, že je to derby, které přitahuje vyšší pozornost fanoušků, očekáváme plnou halu a velice dobrou atmosféru,“ míní Sanders.

Ilustrační foto
Andres: Už jsme se otrkali a ,,Pepina“ by hradecký dres kousal