Letos se ta stejná dívka, jen o šest let starší, prestižního tenisového turnaje pod pardubickým zámkem zúčastnila opět. Ovšem již potřetí v řadě nikoliv coby sběračka míčů, ale jako hráčka!

„Tenis hraji od šesti, tedy již více, než deset let. Juniorku považuji za prestižní turnaj a jsem moc ráda, že se jí mohu účastnit. Pochopitelně, že mým snem je ji vyhrát. Příští rok ale budu mít poslední šanci," řekla pardubická hráčka, které patří momentálně 65. příčka na republikovém žebříčku v její kategorii.

Eva Šmejkalová je velkou fanynkou Petry Kvitové. „Pamatuji si ji od té doby, co jsem ji ve finále juniorky sbírala míčky. Líbí se mi, jak hraje a v televizi ji sleduji. Nic od ní ale neokoukávám. Ona hraje jiným stylem než já, navíc je levačka. Já mám svůj styl," směje se sympatická blondýnka, která letošní pouť juniorkou ukončila hned v prvním kole na raketě jedné z favoritek –  Terezy Martincové. „To byla docela smůla, že mi ji los přidělil hned na úvod," vrátila se k prohře tenistka, která má sport v krvi. Její dědeček Jiří Andrt totiž dlouhá léta válel hokej za pardubickou Teslu a v roce 1973 dovedl tým jako  kapitán dokonce k prvnímu  mistrovskému titulu! „Děda mi moc fandí, je na každém mém utkání. Strašně mi pomáhá a podporuje mě," pěje chválu na dědečka mladá tenistka.

Účast na Pardubické juniorce si ovšem Eva Šmejkalová musela vybojovat na kvalifikačním turnaji, který pořádal oddíl LTC.  „Jako pořádající oddíl jsme hráli o jednu divokou kartu na juniorku. Tu mohla získat jen vítězka tohoto miniturnaje. Jsem ráda, že jsem to zvládla," řekla Pardubickému deníku Eva, která má mezi protihráčkami spoustu kamarádek. „Na juniorce sice panuje obrovská rivalita, ale kamarádské vztahy se tam určitě vybudovat dají," řekla tenistka, jejíž dosavadní maximum bylo 51. místo v republikovém žebříčku.