Milík vstoupil do nedělního závodu tak, jak ho před rokem končil – vítězstvím. Pardubický plochodrážník vyhrál nejen první jízdu, ale i svou čtvrtfinálovou skupinu. Výborně vletěl i do semifinálového klání, v jehož poslední jízdě ovšem přišla komplikace. Těsně před cílem Milík upadl a společně s Dánem Pedersenem skončil v péči lékařů.

„Na dráze byly tři díry, nadskočila mi motorka. Když mi do jedné dopadlo zadní kolo, tak mě motorka vyhodila. Dal jsem si ránu do hlavy, moc jsem si z toho nepamatoval,“ popisoval Milík.

Vzhledem k tomu, že došlo k pádu až v posledním kole, byly uznány technické body. Konečné výsledky semifinále tak poslaly Milíka do hry o trofej. A skutečně se stihl připravit na start.

Pardubický závodník se v šestikolovém finále postupně propracoval až na druhou pozici, na cílové pásce ho ještě předstihl Slovák Martin Vaculík. „Jsem šťastný, že se mi z posledního místa podařilo dostat až za Jasona, i když mě pak ještě Martin předjel. Stál jsem na bedně, nechal jsem za sebou několik jezdců z Grand Prix, tak jsem spokojený,“ řekl.

Po čtyřech letech putuje slavná trofej do Austrálie. Poprvé ji získal Jason Doyle. „Podařilo se mi vyhrát titul mistra světa a nyní i zvítězit ve Zlaté přilbě. Nic většího není, ale nebylo by špatné si to zopakovat,“ prohlásil po triumfu Australan. "Jsem rád, že jsem tady mohl startovat. Druhé místo je výborné," dodal druhý Vaculík.

VÝSLEDKY 70. ZLATÉ PŘILBY
1. Doyle (Austrálie), 2. Vaculík (Slovensko), 3. Milík (Česko), 4. Thomsen (Dánsko), 5. Sajfutdinov (Rusko), 6. Lindbäck (Švédsko), 7. Andersen (Dánsko), 8. Žagar (Slovinsko).