Na pardubické finále je přišlo podpořit 3256 diváků, čímž byl znovu překonán rekord na utkání žen. Po vyrovnané první třetině se jako první prosadily Američanky, když v 17. minutě rychle využily přesilovou hru. Českým hokejbalistkám se podařilo srovnat stav ještě v prostředním dějství po individuální akci Denisy Křížové.

Do třetí třetiny vstoupily Češky využitou přesilovkou po přesné střele Kateřiny Němcové. Soupeřky sice bleskově vyrovnaly, ale zanedlouho vrátila Lucie Kubínová českému týmu vedení. To trvalo až do předposlední minuty, kdy Američanky při hře bez brankářky srovnaly stav na 3:3.

Následné prodloužení trvalo jen 55 vteřin. Před americkou brankou se prosadila Aneta Lédlová, která svým třetím gólem na šampionátu rozhodla. Oslavy mohly vypuknout.

„Je to úžasné, šli jsme si za naším cílem od začátku turnaje. Chtěli jsme ten konec uhrát, ale chyba se zkrátka stala. Říkal jsem hráčkám, že v prodloužení nemůžeme kazit a že se nám gól povede dát. Holky to zvládly," radoval se Karel Manhart, trenér českého týmu.

„Důležitá byla trpělivost, dlouho nám nepadaly branky. Potom se to otočilo, i když Američanky ještě stihly bohužel vyrovnat. Nebylo to příjemné, ale věřili jsme, že vyhrajeme," uvedla Denisa Křížová, nejproduktivnější česká hokejbalistka na turnaji.

Ženy: Česká republika - USA 4:3 po prodloužení (0:0, 1:1, 2:2 – 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Křížová, 32. Němcová (Lédlová), 34. Kubínová (Patočková), 46. Lédlová (Kosinová) – 17. Foleyová (Bronsonová, Fradeová), 32. Strohmierová (Fradeová, Stewartová), 44. Pfundtová (Stewartová, Bronsonová). Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Diváci: 3256.
Sestava Česka: Zechovská – Herzigová, Kosinová, Němcová, Rejlová, Volková, Fričová, Držmíšková – Horálková, Topičová, Křížová, Patočková, Rullová, Kvasničková, Kubínová, Palová, Lédlová, Kábrtová, Manhartová, Přibylová, Hyksová, Kaltounková.

Oslavy světového hokejbalového bronzu pro Česko.
Medaile i pro hokejbalisty. Češi zvládli duel o bronz