VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Rozvoz pizzy: Dle programu v televizi

PARDUBICE -U nás donedávna neznámá služba se prosadila a zájem o rozvoz jídel až do domu pomalu, ale jistě stoupá. O tom, že tento servis je mezi lidmi populární, svědčí i to, že se jím v Pardubicích zabývá hned několik restaurací. Ty kromě nejrozšířenějšího obchodního artiklu – pizzy, rozvážejí i další pochutiny, jako jsou saláty nebo třeba steaky.

3.4.2007
SDÍLEJ:

Pizza je oblíbenou pochoutkou.Foto: REUTERS

„Zájem o rozvážku je veliký. Nedá se přesně říci, kolik objednávek denně přijmeme, odhadl bych to tak někde mezi číslem dvacet a třicet. Člověk ale nikdy neví, záleží taky na spoustě dalších okolností, třeba na tom, jaké je zrovna počasí, jestli je před výplatou anebo po ní, rozhoduje i televizní program,“ říká majitel restaurace Gallera Nenad Petric.

Jeho slova potvrzuje i další kolega z „branže“ Roman Losner, vlastník Pizza–grill restaurantu Garáž: „Zájem je hlavně kolem oběda mezi jedenáctou a jednou hodinou, druhá vlna přichází večer kolem šesti a osmi hodin. Největší nápor máme asi v pátek a sobotu,“ říká.

Jedním z nejdůležitějších faktorů v tomto oboru podnikání je čas. Ten hraje svou roli naprosto nepředvídatelně. „Je skoro pravidlem, že většina lidí volá ve stejnou dobu, například kolem oběda máte zničehonic na stole pět objednávek. V tom případě lidi předem do telefonu upozorňujeme, že jsou v pořadí. Máme jedno auto, proto cestu pro řidiče, který zboží veze, plánujeme tak, aby jednou jízdou stihl navštívit co nejvíce adres,“ prozrazuje Nenad Petric a dodává: „Vyrobit jednu pizzu sice trvá osm minut, ale přednost mají hosté restaurace a samotná jízda přes město zabere někdy i půl hodiny.“

S podobnými problémy se musí vypořádat i v Garáži. „Máme dvě auta, takže zvládáme rozvážet větší množství. Když to počasí dovoluje, využíváme navíc také skútry, které jsou v městském provozu pohyblivější,“ říká Roman Loser.

S dlouhými časy při dojezdu v době dopravních špiček nebo uzavírek, jako byla třeba nedávná rekonstrukce Wonkova mostu, se ale svorně potýkají všichni. A tím problémy nekončí.

„Stalo se mi, že mi jeden zákazník přišel otevřít až po dvaceti minutách, protože byl doslova ,na plech’. Zaplatil mi tou nejzmuchlanější tisícikorunou, co jsem kdy viděl. Pořád ale lepší, že zaplatil, najdou se i tací, kterým se platit nechce. To jsou ale naštěstí jen výjimky,“ dělí se o své zážitky majitel Gallery Nenad Petric.

A co s pizzou, kterou si na udané adrese nikdo nevyzvedne?

„Málokdy se stane, že ji vyhodíme, personál má totiž taky hlad,“ směje se Roman Losner.

3.4.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Po sestupu přichází rána kladivem do hlavy...

Peníze. Ilustrační foto.

Krajská muzea a galerie nakoupí díla za více než pět milionů korun

Reprízu finále rozsekly až nájezdy. Radoval se mistr

Přelouč – Návrat v čase… Přesněji řečeno do finálového dne 31. ročníku Přeloučské hokejbalové ligy. V souboji o zlato Cepy zdolaly Kenyu a třetí místo braly Břehy.

Řehounek rezignuje na post náměstka

Pardubice – Jan Řehounek (ANO) se rozhodl rezignovat na pozici náměstka primátora, aby se mohl naplno věnovat funkci poslance.

Pardubičky? Obrana jako řešeto. Jinak vše při starém

/FOTBALOVÁ HODNOCENÍ/ Evergreen. Význam tohoto cizího slova zní takto: stará, stále populární a oblíbená písnička. Jenže v případě SK Pardubičky se jedná sice o stálou, ovšem nepopulární písničku. Stejně jako v předchozích letech, a je jedno jestli v krajském přeboru nebo nynější I. A třídě okupuje příčky ve spodní polovině tabulky.

Listopad je třetím nejlepším měsícem v historii pardubického letiště

Pardubice – Listopad 2017 byl třetím neúspěšnějším měsícem v historii pardubického letiště.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT