U jednoho stolu se sešla hned jedenáctka zajímavých plzeňských osobností. Usedli mezi ně například bývalí fotbalisté Viktorie Pavel Horváth, Karel Rada či Ivan Bican, za fanoušky Jan Kalina, sedmdesátiletý chlapík, jenž nevynechá jediný domácí i venkovní zápas svého oblíbeného týmu. Přidal se i Michal Jágr, zástupce „Vozejk fans“. Za úkol měli ohodnotit piva ze zemí, s nimiž se Viktorka potkala v rámci základní skupiny Ligy mistrů.

„K Plzni neodmyslitelně patří skvělé pivo a dobrý fotbal. Proto jsme se rozhodli uspořádat právě tento netradiční souboj piv,“ vysvětlil mluvčí klubu Václav Hanzlík.

AS Řím – FC Viktoria Plzeň 5:0.
Skvělá šance pro fanoušky! Vyhrajte kopačky, dres Plzně či sud piva

Degustovalo se tedy italské pivo Peroni, ruská Baltika, španělské Mahou (mimochodem partner Realu Madrid) a čtveřici doplnil Gambrinus Plná 12. Průvodcem degustací byl Pavel Konáš, jeden z nejlepších evropských degustátorů zlatavého moku.

„Jedenáctka přítomných dostala ve stejných neoznačených sklenicích čtyři vzorky piva a hodnotili u nich barvu, pěnu, chuť i samozřejmě celkový dojem. Své poznatky zaznamenávali do speciálních archů, které jsme následně vyhodnocovali,“ objasnil Pavel Konáš.

Lukáš Hejda
Zařídil výhru v Moskvě, v lize už si ale plzeňský Hejda na podzim nezahraje

A jak pivní Liga mistrů dopadla?

Nejvíce kladných bodů získalo domácí pivo, tedy Gambrinus Plná 12. „U mě jednoznačný vítěz. Tady nebylo pochyb,“ okomentoval vítěze Pavel Horváth.

„Všechna piva byla zajímavá a dobrá, jako domácí jsme však na tuto chuť zvyklí, a proto zvítězila. Krásná barva i pěna,“ přidal se Ivan Bican, bývalý fotbalista, který se může pochlubit tím, že v roce 1971 vstřelil ve Štruncových sadech branku slavnému Bayernu Mnichov.

Takto fotbalisté Plzně oslavili gól Romana Procházky. Jeho trefa přinesla naději, euforii posléze vystřelil Lukáš Hejda.
Bravo! Viktoria otočila duel v mrazivé Moskvě

Druhé místo obsadilo španělské Mahou, třetí italské Peroni a čtvrtá dle hodnotitelů zůstala Baltika. „Všechny vzorky jsou velmi zajímavé a jde o kvalitní piva. Vždy záleží hodně na zvyklostech a chuťových pohárcích jednotlivce,“ dodal Pavel Konáš.

„Vítězství nás těší a věříme, že ve středu se bude dařit i Viktorce a na konci zápasu oslavíme její postup do jarní části Evropské ligy,“ řekl Radim Krupka z pivovaru Gambrinus.

Ve hře je samozřejmě i sázka s trenérem Viktorie Pavlem Vrbou. „Pokud Viktorka postoupí do jarní části, vyhraje trenér pro fanoušky 11700 piv zdarma. V opačném případě půjde Pavel Vrba na hodinu čepovat pivo do jedné z plzeňských restaurací,“ připomněl Krupka.

„O sázce samozřejmě víme a uděláme vše proto, abychom cenu pro fanoušky získali. Věříme, že zaplní stadion do posledního místa a společně se porveme o postup,“ doplnil mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Vítězové 21. ročníku McDonald's Cupu navštívili zápas Borussie Dortmund
Vítězové McDonald's Cupu navštívili zápas v Dortmundu. Setkali se i s Daridou