Díky spolupráci s Ligou proti rakovině Náchod byl letošní ročník věnován podpoře dvěma spolužákům – Honzovi a Martinovi, statečným bojovníkům s vážným onkologickým onemocněním. V posledním týdnu před konáním akce žáci i pracovníci školy s velkým smutkem přijali zprávu, že Honza bohužel po dvouletém boji nemoci podlehl. Výtěžek akce ve výši 20 000 korun byl poukázán na konto Ligy proti rakovině Náchod. Polovina částky bude na přání Honzových rodičů věnována nadaci Krtek Brno.

Druhá část vytvoří základ fondu s názvem Martin, do kterého Liga proti rakovině přidá i prostředky z Květinového dne.

I vy můžete přispět jakoukoliv částkou na účet 8283470497/0100, v.s. 111.

Mladým mužem hotelové školy Hronov se pro rok 2007 stal Petr Lindr, Miss Hronov je Andrea Šedivá.

Šťastné vítěze jsme požádali o recepty na oblíbené pokrmy.

Hovězí závitky plněné slaninou a pikantním zelným salátem

600 g hovězí roštěné, 200 g slaniny, 2 menší cibule, kysané zelí, červená a zelená paprika,
1 pikantní klobása, 1 kostka hovězího bujonu, 4 polévkové lžíce plnotučné hořčice, olej, pepř, sůl, (ocet, cukr, kmín na dochucení salátu).
Kysané zelí si scedíme (šťávu si ponecháme), přidáme na kostičky nakrájené papriky a klobásu, podle potřeby dochutíme octem, cukrem, solí nebo kmínem. Plátky hovězí roštěné naklepeme, osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky slaniny. Doprostřed vložíme přiměřené množství salátu a dobře zabalíme. Na rozehřátém oleji závitky opečeme ze všech stran a poté je vložíme do pekáčku. Do výpeku přidáme trochu odcezené šťávy z kysaného zelí a kostku hovězího bujonu. Dobře provaříme a přelijeme jím závitky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, přiklopíme a asi při 140°C dusíme v troubě doměkka. Nejvhodnější přílohou tohoto pokrmu je bramborový knedlík.


Míchaný jarní salát s vejci, kuřecími nudličkami a hořčicovým dresinkem

300 g kuřecích prsou, 4 rajčata, 3 natvrdo uvařená vejce, hlávkový salát, rukola (můžeme nahradit pampeliškovými listy), jarní cibulka, 3 žloutky, plnotučná hořčice, citronová šťáva, vinný ocet, olej, sůl, pepř.
Z kuřecích prsou si nakrájíme nudličky, které osolíme, opepříme a usmažíme na malém množství oleje. Hořčicový dresink si připravíme vyšleháním žloutků s hořčicí a citronové šťávy, až vznikne pěna, do které za stálého míchání přidáme vinný ocet a olej.
Na připravený talíř pokládáme na větší kusy natrhané saláty, na měsíčky nakrájená rajčata, na čtvrtiny rozkrojená vejce, opečené kuřecí nudličky a celé přelijeme připraveným dresinkem.
Dozdobíme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.