Ta se bude konat 6. až 8. března ve Výstavním a společenském centru Ideon. Otevřeno bude denně od 10 do 18 hodin, v poslední den výstavy do sedmnácti hodin.
„Na akci se představí firmy zabývající se různými stavebními činnostmi, výrobci stavebních materiálů a ekologických prvků, dodavatelé stavebních hmot a úsporných způsobů vytápění, firmy zabývající se komplexní realizací staveb, firmy řešící dodatečné hydroizolace zdiva různými technologiemi a firmy, které dodávají zahradní prvky a realizují architekturu zahrad," upozornil organizátor výstavy Josef Kašpar.

Loňského ročníku se zúčastnilo 195 firem a pořadatelé by rádi tento počet udrželi i nadále. Součástí bude i takzvaná prospektová služba, díky níž bude možné se seznámit i se společnostmi, které nemají výstavní expozice.
Výstavy si cení i představitelé odborných škol. „Jsme rádi, že máme možnost čerpat na výstavě nové vědomosti. Je to pro nás ideální možnost, jak vidět moderní technologie a materiály pohromadě," uvedl Zdeněk Slováček ze Střední průmyslové školy stavební Pardubice.

Podle Martina Valenty, ředitele Středního odborného učiliště plynárenského Pardubice, by výstava mohla přispět k zvýšení zájmu o řemeslné obory.
„Udržet výstavu na této úrovni je čím dál těžší. V České republice se totiž podcenilo školství a řemeslné obory. Chybí tu zruční lidé. Ať se lidé naučí pracovat rukama, pak se na trhu práce lépe uplatní," vyzval organizátor Milan Juklíček.

Lenka Štěpánková