V soutěži o nejlepší tým BIA (Banks in Action) se každoročně utkávají středoškoláci, kteří na své škole absolvovali praktický ekonomický předmět Banky v akci. V něm se prostřednictvím počítačové simulace stávají manažery bank a formou hry poznávají fungování bankovního trhu, ekonomickou teorii a základy finanční analýzy.

V rámci soutěže „Nejlepší www stránka studentské společnosti“ mají studenti možnost představit své webové prezentace – www stránky, na kterých ukazují svou studentskou společnost, svou činnost i své úspěchy. Studentská společnost letošních třeťáků si vybrala jako předmět podnikání „Grafické a fotografické studio“, které zhotovilo třídní fotografie, studentské průkazy, informační letáky, zpravodajství pro rodiče, webové stránky a orientační plán školy.

Junior Achievement je nejstarší a nejrozsáhlejší vzdělávací nezisková organizace na světě. Vznikla v roce 1919 v USA, dnes působí ve 115 zemích světa. Do jejích programů se každoročně zapojí na 7,4 milionů dětí a studentů ve věku od 6 do 22 let.Více informací o Junior Achievement najdete na www.jacr.cz

Zdeněk Pospíšil, SOŠ a SOU Pardubice