Naprostý klid a ticho zavládlo na centrální hasičské stanici v Pardubicích během čtvrtečního podvečera. Po osmnácté hodině tam totiž nikdo nezbyl. Na hasiče se v té chvíli sesypaly hned čtyři výjezdy zároveň.

Jako první přišla žádost o odstranění plechů hrozících pádem na stezku pro pěší v Pardubicích u Chrudimky. Vzápětí přišlo hlášení o požáru odpadkového koše na náměstí Republiky - nutno podotknout, že šlo o zbytečný výjezd, protože nalít kýbl vody do odpadkového koše je rychlejší a levnější řešení než hasičský výjezd. Hasiči totiž při hašení odpadkových košů postupují stejně a v tomto případě nebylo už ani co hasit.

Vzápětí nato byl nahlášen možný požár bytu na sídlišti Dubina, kde v třetím patře z bytu vycházel kouř z jednoho z bytů. Odstraňování plechu i popel na dně odpadkového koše tak šlo rázem stranou, vozy vyjeté v terénu se plynule zařadily do houkající kolony směr ulice Erno Košťála.

Ilustrační foto
Pětašedesátiletý otec dluží na výživném přes sto tisíc

Tam naštěstí nedošl k tragedii, jednalo se jen o zapomenutou kaši na sporáku, která vyprodukovala značné množství kouře. Po otevření bytu tak hasiči použili přetlakovou ventilaci. Z tohoto místa pak rovnou jedno zásahové vozidlo zamířilo do Lázní Bohdaneč k otevření bytu a druhé zpět k odstranění nebezpečných plechů. Zbytek hasičů se vrátil zpět na základnu, kde jediným vozidlem, které v tu chvíli ještě stálo připraveno k výjezdu byl vyprošťovací jeřáb.

Po otevření bytu nalezli hasiči pouze už mrtvou osobu.Zdroj: JSDH Lázně Bohdaneč

V Lázních Bohdaneč hasiči spolupracovali na otevření bytu, kam už mezitím přes balkon vstoupili bohdanečtí dobrovolní hasiči a strážníci. Bohužel, osobě, které šli záchranáři na pomoc už pomoci nebylo.