Chtěl se upálit před zraky přítelkyně?

Před dům přišel mladík krátce po dvaadvacáté hodině. Otevřel si branku a stanul na chodníčku ke vchodu do rodinného domu. Hledal svou bývalou přítelkyni. V ruce přitom držel plastovou lahev plnou lihového čistidla. Otevřel ji, polil se na hlavě a ramenou a škrtl zapalovačem.

Žena, která jeho počínání z domu sledovala, ihned vyběhla ven. Pokusila se jej uhasit vodou z lavoru, což se jí po několika pokusech nakonec podařilo. Na místo pak přivolala záchranáře.

Jako první dorazila hlídka pardubické městské policie. Strážníci popáleného muže provizorně ošetřili.

„Snažili jsme se ho udržet při vědomí. Komunikoval, pak ale začal ztrácet vědomí. V té chvíli dorazila posádka záchranné služby, které jsme jej předali," uvedli pardubičtí strážníci přítomní na místě.

Měl nakonec víc štěstí než rozumu

Zdravotníci popáleného muže převezli na urgentní příjem pardubické nemocnice. Měl zřejmě více štěstí než rozumu. Hořící lihové čistidlo, kterým se polil, mu sice způsobilo bolestivá zranění, ale napáchalo zřejmě menší škody, než by ve stejném množství dokázal třeba benzin. Svou roli v případu sehrál zřejmě také alkohol, který muž před činem vypil a také to, že šlo o muže bez trvalého přístřeší.

„Muž byl převezen na chirurgickou ambulanci pardubické nemocnice. Měl štěstí v tom, že nebyl nijak vážně zraněn. Utrpěl pouze drobné popáleniny I. a II. stupně na krku a na obličeji," řekla Deníku mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Helena Škuligová.

Policie případ šetří jako pokus sebevraždy. „Zatím to tak evidujeme. A zřejmě i po výslechu svědků zůstane tato kvalifikace stejná," prohlásil mluvčí pardubické policie Jozef Bocán. (sejk, saf)