„V Pardubicích jsem začínala hrát divadlo. Během studií pátého ročníku na konzervatoři jsem tu hostovala v jednom představení. Byla to má první opravdová divadelní role. Moc ráda na to vzpomínám, doslova s něhou v oku. Bydlela jsem na herecké ubytovně, strávila tu rok a půl života, i když jsem samozřejmě dál chodila do školy a na představení dojížděla. Ale při zkouškovém období jsem zde byla denně,“ konstatovala herečka Markéta Hrubešová, která se ve městě perníku objevila s Divadelní společností Josefa Dvořáka v komedii S Pydlou v zádech.

Představitelka Královny je nyní ve svém živlu, protože jako vyhlášená gurmánka uvádí nový pořad televize Nova o vaření. „Celé to byla vlastně náhoda. Ono se říká, že věci, které člověk dělá poctivě, se mu někde zúročí. A teď asi přišel ten správný čas,“ uvedla Markéta Hrubešová.

„V okruhu mé rodiny a přátel jsem známá tím, že velmi ráda jím a vařím, přestože si někdo třeba může myslet, že patřím mezi ty bláznivé herečky, které pořád drží dietu a na nic jiného nemyslí. To tak ale vůbec není. Možná i proto mne před časem poprosila jedna má kamarádka, abych psala o vaření do jednoho časopisu. Nyní už je to pět let a troufnu si tvrdit, že mám o této oblasti něco nastudováno. Každý měsíc si kupuji všechny časopisy o vaření, které u nás vycházejí, ale i některé zahraniční, sleduji kuchařky, aktivně hledám také na internetu, zkrátka se snažím co nejvíc sebevzdělávat,“ nechala se slyšet známá herečka.

„Když hledali moderátorku tohoto pořadu, zkusili oslovit i mne, já jsem pak šla na kamerové zkoušky a bylo to. Měla jsem z toho velkou radost,“ svěřila se Deníku.

„S novým pořadem se nechceme nijak vymezovat, ale rozhodně máme v úmyslu ho dělat tak, aby byl srozumitelný. Dohodli jsme se, že by v něm nemělo nic chybět. Bude zde od všeho něco – od klasické kuchyně přes ryby a saláty až po zdravou výživu, i když tento termín sama nerada používám. Myslím si totiž, že jíst se dá zdravě a přitom chutně a lidé ani nemusí vědět, že je to zdravé. To je moje motto, aby jídlo všem chutnalo a abych jím nijak zdravotně neubližovala,“ usmála se představitelka Tamary Elliot z oblíbeného seriálu TV Nova Ulice.

„Chceme se zaměřit na to, abychom vařili ze sezonních surovin, na což se podle mého názoru trochu pozapomnělo. Dnes se kupují třeba rajčata v lednu, ale pak nemají žádnou chuť. To mi připadá jako nesmysl. Proto raději připravím nějaké jiné jídlo, k němuž se v tu dobu dají sehnat potřebné suroviny. Jsem přesvědčena, že v tomto směru bychom se mohli vrátit zpět ke kořenům,“ pravila Markéta Hrubešová, která si nemyslí, že by na českých obrazovkách bylo nyní kulinářských pořadů až moc.

„Kdo se na nás nebude chtít dívat, tak ať se na nás nedívá a kouká se třeba na fotbal,“ uzavřela.