Ve svém volebním okrsku volil dokonce jako druhý v pořadí, a to už v pátek, necelou hodinu po otevření volebních místností.

„I v případě druhého kola senátních voleb jsem to bral jako samozřejmost, že se jich zúčastním. Bylo to pro mě důležité také z osobních důvodů. Velmi dobře a poměrně dlouho se znám s Miroslavem Antlem. Proto jsem se rozhodl podpořit ho a dát mu svůj hlas," uvedl Bohumil Roub.

To Tomáš Mikan z Horní Rovně dlouho váhal, zda vůbec ke druhému kolu senátních voleb půjde.

„V prvním kole jsem volit byl, ale hlavně proto, že se volilo i do obecního zastupitelstva, takže tam jsem odvolil najednou. Komunální volby mi přišly podstatné, naopak ty senátní pro mě zas až tak prioritní nejsou," vysvětlil svůj postoj Tomáš Mikan.

Františka Vlčka staršího z Chotče nechalo druhé kolo senátních voleb úplně chladným. „O politiku se nezajímám, a to ani o tu komunální, ani o tu senátní, takže jsem k volbám nešel," uvedl František Vlček starší.

„Senát má smysl," konstatovala Marie Schillerová ze Sezemic

Známá moderátorka a současná zastupitelka Sezemic Marie Schillerová vybrala svého kandidáta i v druhém kole senátních voleb. „K senátním volbám jsem šla. Přišlo mi to důležité, a to i přesto, že můj favorit v prvním kole neprošel. V druhé jsem vybrala člověka, kterého znám osobně," svěřila se Marie Schillerová.

„Senát určitě smysl má. Pokud bude fungovat tak, jak má, tedy že bude pojistkou, kontrolou Poslanecké sněmovny," dodala moderátorka.