18:40 - Darcy Ward vjíždí na čestné kolečko. Tímto se loučíme s plochodrážními závody v Pardubicích a u dalšího on-line přenosu se budeme těšit na shledanou.

18:35 - Po dekoraci třetího Pawlického a druhého Hancocka získává zlatou přilbu z rukou pardubického zlatníka Lejhance Australan Darcy Ward. Na helmu mu hned poklepává plechovkou nápoje Polák Pawlicki. Zní australská hymna, burácí ohňostroj.

18:29 - Josef Franc přebírá pohár pro nejlepšího českého závodníka, Kasprzak získává rovněž cenu - za vítězství v malém finále. 

18:25 - Na druhém místě skončil Američan Greg Hancock, třetí Przemyslaw Pawlicki. Kompletní výsledky najdete ZDE.

18:24 - V závodě o 65. Zlatou přilbu zvítězil Australan Darcy Ward.

18:20 - Po vyloučení Žagara se z tribun ozýval pískot. Finále Zlaté přilby odstartováno!

18:19 - Matej Žagar byl vyloučen za nedodržení časomíry. Prosí rozhodčího, aby jej nechal pokračovat, musí ale odejít. Polák Przemyslaw Pawlicki si před motorku přináší hlínu, za údivu všech.

18:14 - „Jsem rád, že jsem v malém finále zvítězil. Byl jsem trochu zmatený. Myslel jsem, že mám po čtyřech kolech vyhráno, ale neviděl jsem cílový praporek, a tak jsem pokračoval dál. Jsem rád, že jsem vítězství v malém finále udržel," svěřil se polský plochodrážník Krzysztof Kasprzak.

18:11 - Do finále nastoupí Polák Patryk Dudek, Polák Pioter Pawlicki, Australan Darcy Ward, Američan Greg Hancock, Polák Przemyslaw Pawlicki a Slovinec Matej Žagar.

18:08 - Malé finále vyhrál Krzysztof Kasprzak, který se radoval již po čtyřech kolech - finále se však jezdí na kol šest. Nakonec dokázal zvítězit i tak. Franc skončil v malém finále pátý, Ljung nedokončil. Výsledky najdete ZDE.

Zahájení 65. Zlaté přilby na plochodrážním stadionu ve Svítkově18:06 - Bylo odstartováno malé finále, za účasti českého jezdce Josefa France, Poláka Krzysztofa Kasprzaka, Poláka Runeho Holty, Švéda Antonia Lindbäcka, Švéda Petera Ljunga a Australana Jasona Doyla. 

17:47 - Pohár pro nejlepšího českého jezdce získá Josef Franc.

17:44 - „Start finále je plánován na 18:20 hodin. Tento posun vznikl nejen kvůli požadavkům televize, ale také z důvodu toho, že dříve se jezdily vylučovací jízdy o den dříve a letos se pojede všechno v neděli. Myslím ale, že by to neměl být problém pro jezdce, ani pro diváky. Máme perfektní umělé osvětlení, a tak kdyby bylo potřeba, finále už by se jelo pod umělými světly," upřesnil hlavní pořadatel AMK Zlatá Přilba František Polák.

17:23 - Výsledky semifinále souboje o jubilejní 65. Zlatou přilbu najdete ZDE.

17:09 - Rok 1964, kdy se závod přestěhoval na stávající plochodrážní stadion, přinesl výrazný mezník. Z travnatého závodu se stal klasický a do Pardubic začali nacházet cestu nejslavnější jezdci tohoto sportovního odvětví. Mnozí z nich se pyšnili tituly světových šampionů. Své mistrovství dokazovali a prokázali pětinásobní mistři světa Ove Fundin a Tony Rickardsson, čtyřnásobný mistr světa Hans Nielsen, trojnásobní šampióni Erik Gundersen a Ole Olsen, ten je dokonce se sedmi vítězstvími nejslavnějším mužem tohoto závodu. Historii vítězů čtěte ZDE.

16:53 - Závod se poprvé uskutečnil v roce 1929 a byla to událost. Jelo se na slavném pardubickém dostihovém závodišti a byl to tak trošku symbol té doby. Celkem patnáctkrát se zde sešli příznivci tohoto sportu, aby na travnaté dráze dlouhé 2.400 metrů sledovali nádherné boje, které už mnozí z nás znají pouze ze starých filmových záběrů. Na jména tehdejších předválečných vítězů se dnes díváme jako na jména hrdinů. Stihlo se uskutečnit devět ročníků. Než přišla první velká přestávka zaviněná válkou.

Zahájení 65. Zlaté přilby na plochodrážním stadionu ve Svítkově16:40 - Systém závodu o Zlatou přilbu: Jezdci jsou nasazeni do čtyř vylučovacích skupin po šesti jezdcích. V každé vylučovací skupině se uskuteční tři jízdy. Jezdci mění v jednotlivých jízdách startovní pozice. Z každé vylučovací skupiny postupují tři nejlepší. Čtvrtfinálové skupiny tvoří 12 jezdců postupujících z vylučovacích skupin a 12 nasazených jezdců. Ti jsou nasazeni do 4 skupin po šesti jezdcích podle daného postupového klíče. V každé čtvrtfinálové skupině se uskuteční tři jízdy. Jezdci mění v jednotlivých jízdách startovní pozice. Z každé čtvrtfinálové skupiny postupují tři nejlepší jezdci do semifinále. Do dvou semifinálových skupin po šesti jezdcích jsou rozděleni jezdci na základě výsledků čtvrtfinálových skupin podle daného postupového klíče. V každé semifinálové skupině se uskuteční tři jízdy. Jezdci mění v jednotlivých jízdách startovní pozice. Jezdci na 1. až 3. místě semifinálové skupiny postupují do finálové jízdy o 1. až 6. místo, jezdci na 4. až 6. místě se zúčastní finálové jízdy o 7. až 12. místo. Do celkové klasifikace jednotlivých skupin se započítávají dva nejlepší dosažené výsledky ze tří jízd. Všechny jízdy se uskuteční se šesti jezdci na dráze v jedné jízdě. Jezdec může kteroukoli jízdu vynechat. Ve vylučovacích skupinách a ve čtvrtfinálové skupině za něho může být postavena traťová rezerva. Při rovnosti bodů ve skupinách rozhoduje: a) lepší výsledek ze dvou posuzovaných jízd; b) lepší třetí nezapočítávaná jízda; c) lepší poslední vzájemný souboj. Finále závodu se uskuteční jako dvě samostatné jízdy, ve kterých se rozhodne o umístění na 1. až 6. a 7. až 12. místě konečných výsledků.

16:32 - Na stadion do Svítkova si našla cestu velmi slušná návštěva. Tribuny jsou solidně zaplněné.

16:20 - Výsledky vylučovacích skupin závodu o jubilejní 65. Zlatou přilbu najdete ZDE, výsledky čtvrtfinále najdete ZDE.

16:19 - Znám je již také vítěz finále MS družstev jezdců do 21 let. Závod opanovali Dánové, kompletní výsledky najdete ZDE.

16:06 - 39. Zlatou stuhu juniorů opanoval Fin Timo Lahti. Kompletní výsledky najdete ZDE.

16:00 - Novinkou pro návštěvníky bude letos i parkování. „Běžní" návštěvníci se vozidlem ke stadionu vůbec nedostanou. „Hlavní parkoviště pro veřejnost bude vedle čerpací benzínové stanice v Pražské ulici, na travnaté ploše zhruba naproti autobazaru. Vjezd na parkoviště bude možný jak přímo od benzínky, tak poté sjezdem z hlavní silnice," řekl hlavní pořadatel AMK Zlatá přilba František Polák. Vstříc vychází i dopravní podnik nasazením posilových spojů městské hromadné dopravy. Více ZDE.

15:59 - „Moc bych si přál letošní Zlatou přilbu vyhrát. Bude to ale hodně těžké, protože se v Pardubicích objevila spousta dobrých jezdců. Přestože je tu velká konkurence, byl bych rád, kdyby se mi to povedlo. Přece jen, je to závod, který má obrovskou tradici a dobrý zvuk," podotkl švédský plochodrážník Magnus Zetterström, který se na nedělní vrchol plochodrážního svátku ve Svítkově těšil. „Cítil jsem se dobře a bylo fajn, že vyšlo i počasí," dodal.

15:58 - Na svítkovský plochodrážní stadion zavítal také pětinásobný vítěz Zlaté přilby Jiří Štancl: „Jsem rád, že do Svítkova přišlo dost diváků. Je vidět, že tento závod mají rádi," nechal se slyšet majitel pěti cenných trofejí z Pardubic z let 1974, 1976, 1978, 1981 a 1982. „Nejvíce si považuji té první, ale životním zážitkem bylo vyhrát každou z nich," podotkla česká plochodrážní legenda.

15:54 - Finálový závod jubilejní 65. Zlaté přilby bude odstartován v 18:20 hodin. Celým odpolednem Vás provedeme on-line.