Přesnou částku, kterou město příští rok plánuje na investice v Městském obvodě (MO) Pardubice VI, chtějí znát členové přípravného výboru pro odtržení obvodu od Pardubic. V otevřeném dopise o tom informovali pardubickou primátorku Štěpánku Fraňkovou.

„Město není v dobré finanční situaci. Do této situace se dostalo především realizací a zprovozněním aquaparku. Tím se město více zadlužilo, a to bude mít dopad i na investiční aktivity města na několik příštích let. Proto chceme, aby primátorka občany našeho obvodu co nejdříve informovala, kolik finančních prostředků bude v roce 2013 z rozpočtu města vyčleněno na investice v MO Pardubice VI, a které akce tak bude možné realizovat," uvedl mluvčí přípravného výboru Jiří Chmelík s tím, že dále chce výbor znát informace, na které investiční akce v šestém obvodu se bude město snažit získat v roce 2013 dotace a v jaké výši.

Podle dosavadních výpočtů přípravného výboru by případné samostatné obci měla každoročně zbýt na investice částka přibližně dvojnásobná, než jakou poskytlo šestému obvodu město Pardubice v letošním roce.
„Z těchto investičních prostředků a získávaných dotací by samostatná obec byla schopna postupně nejen dokončit základní občanskou vybavenost, provést postupnou rekonstrukci chodníků a komunikací, ale také vylepšit sportoviště nebo možnosti pro aktivní odpočinek či rekreaci," vysvětlil Jiří Chmelík.
Podle pardubické primátorky Štěpánky Fraňkové ale není možné říci přesnou částku předtím, než bude schválen rozpočet města na příští rok. „Částku mohu přípravnému výboru sdělit až po úterním zasedání městského zastupitelstva," konstatovala Štěpánka Fraňková.