Čtyři nové případy od rána jsou z Chrudimska a jeden nový od rána je z Pardubicka. Předtím v noci bylo zjištěno po jednom případu ze Svitavska a jednom z Chrudimska. Většinou se jedná o komunitní přenos. To se týká hlavně infekcí na Chrudimsku, které je nyní v Pardubickém kraji na špičce případů, ačkoliv ještě před týdnem zde nebyla diagnostikována jako v jediném okrese kraje žádná nákaza.

"V okrese Chrudim se to včera i dnes týkalo jedné skupinky, proto takový nárůst," uvedl ředitel pardubické krajské hygieny Antonín Vykydal.

Z 48 případů nákazy v kraji jich je tedy na Chrudimsku 16, na Pardubicku 12, na Orlickoústecku 11 a na Svitavsku 9. Právě Orlickoústecko a Svitavsko byly naopak před týdnem koronavirem nejpostiženější, od té doby se zde nové případy objevují jen sporadicky.

Celorepublikově bylo dnes večer pozitivně diagnostikováno 1654 lidí. Jde o opticky velký nárůst, způsobený ovšem především mnohem rozsáhlejším testováním. Počet testovaných osob se v Česku za posledních deset dní zvýšil třikrát na 3000 denně.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník

Města a obce po celém Pardubickém kraji dezinfikují zastávky, dětská hřiště a další frekventovaná místa. Pomáhají jim hasiči.
ON-LINE: Koronavirus v Pardubickém kraji