Jednadvacetiletá exotická kráska z východních Čech sice studuje na Vysoké škole ekonomické v Praze statistiku, směle by se ale mohla vydat i na dráhu prognostičky. „První místo ne. To by byl pro Česko dost velký šok. Tak to druhé nebo třetí místo, proč ne," svěřila se se svými odhady před finále soutěže. A nemýlila se, ani když prozradila, koho by zvolila Českou Miss. „Já bych dala hlas Gabriele Kratochvílové, protože má krátké vlasy, je to neuvěřitelně super holka a strašně chytrá," uvedla jednoznačně.
Letošní volba královny krásy měla několik prvenství: vyhrála dívka s krátkými vlasy a uspěla i slečna česko-vietnamského původu. Moderátor Libor Bouček dokonce žertoval, při srovnání České Miss s první přímou volbou prezidenta, že Monika Leová připomíná z dálky Tomia Okamuru. Monika mu to v průběhu večera vrátila při hře s asociacemi. „Co se ti vybaví, když se řekne kůň?" otázal se jí moderátor. „Ty," vpálila mu jednadvacetiletá studentka. Nejen její „prořízlá pusa" se hlasujícím Čechům zalíbila, předvedla se jim i v plavkách nebo honosné róbě. Zřejmě je okouzlila i tím, jak se poprala s úkolem na Filipínách, kde musela tamní autobus ozdobit českými symboly. K těm kromě vlajky zařadila pivo, svíčkovou, sněhuláka, hokejku i korupci. 
A jak hodnotí soutěž krásy Moničin přítel Martin Košín? "Mám velkou radost, moc jsem to Monče přál. Od mala se snaží ostatním dokázat, že i když vypadá trochu jinak, není horší než oni. A asi se jí to daří. Večer byl krásný a pro mě osobně velice silný zážitek. Karlínské divadlo, kde jsem byl poprvé, je nádherné a když se jeho atmosféra spojila s kvalitním vystoupením pozvaných hostů a choreografií krásných finalistek, vznikl z toho pro mne nezapomenutelný zážitek," uvedl pro Orlický deník.