Ačkoliv se podle předpovědi počasí zima o víkendu do Česka na chvíli vrátí, na horách už vrcholí přípravy na letní sezonu. Nejvelkolepější plány má Dolní Morava.

„Již v polovině května otevíráme Sky Bridge 721, tedy nejdelší visutý most světa,“ avizoval marketingový ředitel resortu Tomáš Drápal.

Psali jsme již:

Na Dolní Moravě se na jaře otevře největší visutá lávka pro pěší na světě.
Posudek na visutý most v Dolní Moravě: Přírodě neublíží, prospěje zdraví turistů

Plán postavit na Dolní Moravě visutý most je starý minimálně od roku 2013. Právě z toho roku totiž existuje posudek, na základě kterého zastupitelstvo obce schvalovalo změnu v územním plánu. Podle tehdejší dokumentace nemá most pro pěší turisty významně ovlivnit životní prostředí.

„V místě koncového objektu visuté lávky bude lesní porost vykácen,“ píše se v posudku, podle kterého je jediným zvláště ohroženým živočišným druhem, jenž by mohl být významně ovlivněn odlesněním plochy, jeřábek lesní.

Na Dolní Moravě se na jaře otevře největší visutá lávka pro pěší na světě.
Se 730 metry je lávka v Dolní Moravě nejdelší na světě. Jaká je konkurence?

„Jeho přítomnost v dotčeném území se však nepodařilo při terénních šetřeních v roce 2013 prokázat a jeho výskyt zde není udáván ani z minulých let,“ uvedli pracovníci společnosti Empla AG, která posudek zpracovávala.

Záměr vystavět visutý most schvalovalo tehdejší zastupitelstvo současně se Stezkou v oblacích.

Probíhající stavba nedaleko místa uvažovaného záměru
Padne na Dolní Moravě další les? Investor plánuje výstavbu nové sjezdovky

Dílo soukromého investora, které má však stejně jako polská rozhledna na vrcholu Sněžníku i řadu kritiků z řad turistů a ochránců přírody, má do obce přilákat davy turistů.

S největší pravděpodobností se tak bude opakovat scénář starý jen několik málo let, kdy se v lokalitě otevřela dnes stále hojně navštěvovaná Stezka v oblacích.