Kde se nevyplatí „tahat kolty“? Na Svitavsku. Tamní policisté totiž střílí jistě a přesně. Alespoň to tak vypadá podle výsledků krajského kola poháru ve střelbě, ze kterého právě svitavští střelci postupují do celonárodního kola. První místa pochopitelně brali i ze soutěží družstev, druzí v pořadí skončili policisté z Orlickoústecka, a dále Pardubicka a Chrudimska.

Klání se konalo na policejní střelnici Černovír. Policisty tu čekala celkem čtyři střelecká stanoviště se záludnými úkoly. Soutěžící například museli projít dráhou, která je vedla kolem terčů. Krom figurín ale museli svou pozornost rozdělit i mezi obličeje. Každá ze siluet totiž měla na výběr dvě tváře a policista směl střílet pouze v případě, že mezi nimi nespatřil tu, kterou mu instruktor ukázal při startu. Za špatný zásah pochopitelně naskakovaly penalizace, kritérium však byla i rychlost, technika a zacházení se zbraní.

Další z disciplín byla také neobvyklá. Policisté pálili vsedě zpoza psacího stroje v improvizované kanceláři, nesměli přitom zasáhnout ani komíhající se překážky z papíru přímo před stolem.

Poslední disciplínou pak byla rychlá palba na řadu terčů, kde se hrálo o čas i o přesnost. Zásoba munice totiž byla limitována dvěma zásobníky do služební pistole, stejně jako v předchozích případech.

Krom policistů z kraje se soutěže účastnili také jejich kolegové z pořádkové policie z Polska, kteří jsou partnerskou jednotkou pardubického krajského policejního ředitelství.

Motorkáři u Býště už záchranáři pomoci nemohli.
Hledají se svědci smrtelné hody u Býště