V krajských volbách sice ODS skončila až na čtvrtém místě se ziskem necelých devět procent, ale ty nejdůležitější oblasti budou mít v následujících letech „pod palcem" právě občanští demokraté.

V krajské radě se totiž budou starat o dopravu a zdravotnictví. „Z volebního zisku jsme vytěžili maximum. Jsme rádi, že jsme získali dopravu, jelikož to byla vždy naše priorita," uvedl místopředseda krajské ODS Alexandr Krejčíř, který byl spokojen i s konečným volebním ziskem.

„Je to sice o dva procentní body horší výsledek než před čtyřmi roky, ale pět mandátů z nás udělalo zajímavou nevěstu," poznamenal Alexandr Krejčíř.

Kromě dopravy, o kterou se bude starat náměstek hejtmana Michal Kortyš, bude ODS spravovat také zdravotnictví. To dostal na starosti Ladislav Valtr¨.

NECHTĚNÉ DÍTĚ

„Zdravotnictví je takové nechtěné dítě. Ale náměstek hejtmana Roman Línek nás ujistil, že tam žádní kostlivci ve skříni nejsou. Celorepublikovým problémem v následujících letech bude chybějící zdravotnický personál," dodal Alexandr Krejčíř.

A proč nezůstal tento resort Romanu Línkovi? „Profesně je pro mě zdravotnictví cizí obor. Bral jsem to tak, že jsem čtyři roky pracoval jako krizový manažer a nyní se vracím k věcem, které jsou mi jako stavaři mnohem bližší," vysvětlil náměstek hejtmana.

O zdravotnictví neměla zájem ani ČSSD. „Máme 
v krajském zdravotnictví zapojených hodně lidí, tohle je rozumné vyvážení situace. Jako nezbytné vidíme za-pojení hnutí ANO do oblasti zdravotnictví. Proto chceme, aby mělo předsedu zdravotnického výboru," prohlásil hejtman Martin Netolický.