O víkendu lyžařské areály v kraji navštívilo několik tisíc lyžařů. Provozovatelé areálů počítají s provozem i v březnu. Po oblevě v minulých dnech provoz ukončil areál Přívrat na Orlickoústecku.

Do střediska Červená Voda - Čenkovice o víkendu přijelo lyžovat kolem 3000 lidí. Na sjezdovkách tam leží 50 až 90 centimetrů sněhu. "Tři dny deště jsme přežili, v sobotu jsme opět otevřeli i sjezdovku Vigona, takže vše bylo o víkendu v provozu. V pátek podmínky vylepšilo do pěti centimetrů nového sněhu," řekl mluvčí střediska Petr Toman. V případě příznivých podmínek by měl být areál v provozu do konce března.

Ve skiareálu Dolní Morava je otevřeno všech 9,5 kilometru sjezdovek s 50 až 90 centimetry sněhu. V provozu zůstává i areál Peklák u České Třebové, kde je na sjezdovkách deset až 60 centimetrů sněhu. "Od pondělí 27. února bude platit až do odvolání nová provozní doba, a to 09:00 do 19:00 bez přerušení," uvedli vlekaři z Pekláku.

Pro nepřízeň počasí již sezonu ukončil níže položený areál v Přívratu. "Obleva byla silnější, než jsme mysleli, proto nemá cenu již nějak doufat. Musíme se mířit s tím, že letošní krásná sezona skončila," uvedli na webu areálu provozovatelé.