Na jeho příjezd čekalo několik desítek lidí, z velké části se ovšem jednalo o novináře a hlídkující policisty či členy ochranky. Prezidentovi odpůrci při jeho příjezdu pískali, Miloš Zeman to ale přešel s úsměvem. Hádat se s odpůrci začalo několik prezidentových podporovatelů. „Jděte si pískat někam na fotbal," znělo z hloučku.

Miloš Zeman se do Pardubického kraje vypravil už podruhé. „Doufám, že prezidentova návštěva nebude mít jen společenský charakter, ale bude věcná," podotkl hejtman kraje Martin Netolický.

V Přelouči byli Zemanovi podporovatelé ve výrazné většině, ti nejhorlivější z nich měli s sebou transparent s nápisem: „Svého prezidenta si ubráníme". Jeden z odpůrců současného prezidenta se právě s touto skupinkou dostal do slovní potyčky, uklidňovat ho museli přeloučští strážníci.

Poslední Zemanovou zastávkou bylo v pondělí sídlo společnosti DAKO CZ v Třemošnici. Prezident se během svého pobytu v kraji sejde s vedením několika měst Pardubicka, Chrudimska a Orlickoústecka a prohlédne si tři výrobní firmy.

ZEMANOVY VÝROKY
1. Při debatě v Přelouči: "Už Masaryk říkal, že demokracie je diskuse."
2. O cestě z rodného Kolína do Přelouče, kterou absolvoval v 15 letech na mopedu: "Na tachometru čtyřicítka a v očích smrt…"
3. O krabici plné vzkazů od jeho odpůrců: "Doufám, že tam najdu i nějaké vyznání lásky."