Ta měla unikátní možnost stát se na jeden večer promítačem v Pardubickém letním kině Pernštejn. To po celou dobu prázdnin promítá zdarma atraktivní domácí i zahraniční filmy v romantickém prostředí Tyršových sadů.
„Pardubické letní kino mám ráda. Čas od času do něj zajdu. Proto mě zaujala možnost stát se zde na den promítačem," uvedla výherkyně.

„Šlo o atraktivní možnost nahlédnout do zákulisí Pardubického letního kina. Dozvěděla jsem se tu celou řadu zajímavých informací. Bylo to velmi milé setkání," poznamenala účastnice soutěže.

„Jestli bych se chtěla stát promítačem v letním kině na plný úvazek, nevím. Asi by záleželo i na finančním ohodnocení," smála se Tereza Dostálová, která si čtvrteční večer užila také díky zajímavému snímku. „Šlo o dokument scenáristky a režisérky Dagmar Smržové Otázky pana Lásky. Ten nahlíží do každodenního života mladého muže, postiženého schizofrenií. Třicetiletý Jiří Láska se apatickým pacientům psychiatrických léčeben zásadně vymyká. Pomocí moderních technologií komunikuje s okolím, pečuje o své nejbližší a pozoruhodně uvažuje o smyslu života i o své klopotné existenci. Kronika, snímaná během jednoho roku, líčí jeho soužití se stařičkou babičkou i s nemocnou matkou. Poukazuje i na malicherné sváry v Jiřího sousedství," přiblížil děj snímku promotér letního kina Jan Motyčka.

„Šlo o zajímavý pohled na člověka, který trpí schizofrenií. Film boří mýtus, že schizofrenik leží zavřený někde v nemocnici a je odkázaný pouze na pomoc druhých. V tomto případě je vidět, že dokáže i sám pomáhat druhým," podotkla Tereza Dostálová.

Večeře v kině

A jaký bude další zážitek? Půjde o večeři v letním kině! Chcete-li ho vyhrát, odpovězte do pondělní desáté hodiny na e-mailovou adresu martina.vosahlova@denik.cz na otázku: „Kde Pardubické letní kino sídlí?". Uveďte své jméno a příjmení, mobil a heslo: „Zážitky z Pardubic".