Nemocnice Pardubického kraje oficiálně oznámilo, že ruší veřejnou zakázku na výstavbu nové budovy psychiatrie v Pardubické nemocnici. Kvůli výběrovému řízení už v pátek trestní oznámení podal hejtman kraje Martin Netolický trestní oznámení na neznámého pachatele, ke kterému se připojí i nemocnice.

"Představenstvo Nemocnice Pardubického kraje,se na základě skutečností zjištěných dnešního dne připojuje k trestnímu oznámení, které v pátek podal hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. Vzhledem k závažnosti informací, naznačujících, že se účastníci veřejné zakázky mohli domlouvat na jejím výsledku, nemocnice zakázku zruší," uvedla Kateřina Semrádová, vedoucí oddělení komunikace a marketingu Nemocnice Pardubického kraje.

Nový areál za stovky milionů měl být financování převážně z evropských peněz. Termín konečného podání nabídek byl stanoven na čtvrtek 16. srpna. Nemocnice Pardubického kraje dokumentaci ke schválení předložila ministerstvu pro místní rozvoj, které ji schválilo, zakázku pro nemocnici zpracovával externí dodavatel.

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický
Hejtman požádal o zastavení výběrového řízení na výstavbu pavilonu psychiatrie