Rozsah objednávané vlakové dopravy zůstane na stejné úrovni jako v předchozím roce. Mezi hlavní novinky bude patřit rozšíření počtu spojů z Pardubic na Poličsko.
„Železniční doprava bude nově provozována v celém úseku tratě ze Svitav až do Žďárce u Skutče. Díky tomu se rozšíří počet spojů jedoucích z Pardubic přes Žďárec u Skutče do Skutče, Krouny a Čachnova a dále do Svitav. V úseku Žďárec u Skutče – Borová u Poličky pojedou v pracovní dny  čtyři páry spojů, v sobotu a neděli bude doprava zajištěna vždy pěti spoji," vysvětlil Petr Pošta z tiskového oddělení Českých drah (ČD).

Řady úprav dozná také jízdní řád mezi Pardubicemi a Hradcem Králové. V úseku Stéblová – Opatovice nad Labem začne modernizace tratě, která bude znamenat dočasné prodloužení jízdních dob z důvodu stavebních prací.

Méně vlaků

„Bude vybudována druhá kolej, modernizovány zastávky a stanice, zabezpečovací zařízení a zvýšena rychlost na 160 kilometrů v hodině. Předpokládané ukončení stavby je podzim 2015. Z těchto důvodů bude mírně snížen počet vlaků mezi a Hradcem a Pardubicemi," sdělil Petr Pošta.

Drobné změny se dají čekat i v jízdních řádech meziměstských autobusů. V tomto roce došlo ke změně v tvorbě jízdních řádů. „Po rozvázání spolupráce s firmou OREDO si kraj začal organizovat dopravní obslužnost sám," řekl náměstek hejtmana Pardubického kraje zodpovědný za dopravu Jaromír Dušek.