„Hrozně rád stříhám pásky. Není to tím, že bych byl fetišista, ale proto, že každá přestřižená páska znamená novou investici. A z ekonomické krize je potřeba se proinvestovat," sdělil zaměstnancům třemošnické společnosti Miloš Zeman.
Při diskusi se zaměstnanci přidal i svoji předchozí zkušenost s Třemošnicí, kterou navštívil před 54 lety.

„Naposledy jsem tu byl v 16 letech, kdy jsem společně s maminkou stoupali Lovětínskou roklí na vrcholky Železných hor," zavzpomínal český prezident.

Dostal knihu

Od jednoho z pracovníků firmy DAKO-CZ dostal Zeman darem knihu, zároveň musel odpovídat také na otázku, proč nedal milost Jiřímu Kajínkovi, který byl pro nájemnou vraždu odsouzen na doživotí.

„Požádal jsme ministryni spravedlnosti, aby byla kauza přenesena z Plzeňského kraje k jinému soudu. Myslím, že je to korektnější, než mu dát milost," odpověděl Miloš Zeman.
Prezident si dělal legraci ze své lásky ke Kraji Vysočina.

„Ještě štěstí, že nejsem diktátor. To by pak Třemošnice, ale i Heřmanův Městec, Chrudim, Polička nebo můj rodný Kolín spadaly pod Kraj Vysočina. Na oplátku by si ale hejtman Pardubického kraje Martin Netolický mohl připojit celý Hradecký kraj," řekl s úsměvem Miloš Zeman.

Nová hala DAKO-CZ
Přístavba haly montáže a expedice byla vybudována za účelem vytvoření odpovídajícího moderního technologického zázemí s dostatečnou kapacitou. Díky nové hale dojde k vytvoření 12 pracovních míst. Část haly bude sloužit pro montáž brzdových panelů, další část bude sloužit pro balení a expedici. Důvodem investice bylo především rozšíření výroby a nové projekty, mezi které patří brzdové systémy pro vozy metra do Rijádu v Saúdské Arábii.