"Paní kolegyně z Mladých Buků mi tímto svým vcelku i pochopitelným postojem dala skvělou příležitost informovat především obec Prosetín, že my o podobnou návštěvu stojíme. Snažíme se ji domluvit už nějaký čas," napsal na svém Facebooku starosta Prosetína  Michal Vychroň.

"Například s rekonstrukcí naší ZŠ nám velmi pomohlo přímo Ministerstvo financí, bytovku máme z peněz od Ministerstva pro místní rozvoj a ve stomiliónové kanalizaci není ani koruna EU. Na paní místopředsedkyni vlády Alenu Schillerovou se proto dost těšíme," napsal starosta s dovětkem, že není členem vládnoucí strany ANO a místní fotografka je připravena návštěvu zvěčnit.

Důvodem odmítnutí ministerské návštěvy v Mladých Bukách byla skutečnost, že peníze na rekonstrukci si tamní obec z Evropské unie zařídila sama a obec nebude podporovat obě ministryně v jejich předvolebním PR. Starostka Mladých Buků je členem hnutí STAN a jeho kandidátkou do parlamentních voleb. 

Ministryně financí Alena Schillerová chtěla navštívit opravenou základní školu v Mladých Bukách. Místní starostka jí to ale nepovolila.
Sem nejezděte! Starostka Mladých Buků nepustí ministryně do opravené školy

Čtyřiačtyřicetiletý Michal Vychroň kandidoval v Prosetíně v komunálních volbách v roce 2018 za jedno z tamních nezávislých uskupení, sám je také nestraník. Zajímavé je, že pochází z Trutnovska, kde leží Mladé Buky.