Silnice pokrytá vrstvou sněhu si vyžádala tři zraněné v Orli u Chrudimi, kde se střetla dvě osobní auta. Další osoba se zranila ve Vysokém Chvojně při nárazu automobilu do plotu. "Hasiči odpojili akumulátor a zamezili úniku provozních náplní," informovala mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Pevnou překážku v podobě sloupku trefil také šofér ve Starém Mateřově, hasiči museli auto vytáhnout pomocí hasičského jeřábu. Ke střetu tří aut došlo v Bukovině nad Labem, naštěstí se nehoda obešla bez vážného zranění. "Další hasičské vozy směřovaly do Podůlšan, kde sjela dodávka do příkopu a hrozilo, že se převrátí. Tady jsme na odstraňování následků nehody spolupracovali s kolegy ze sousedního HZS Královéhradeckého kraje," řekla mluvčí.

Sníh potrápil ale také kamioňáky, kteří na mnoha silnicích uvízli. Hned několik kamionů zůstalo kvůli namrzlé silnici stát u Holic, kde se vzápětí začaly tvořit kolony. A doprava stála také v Pardubicích, jelikož na nadjezdu u Parama uvízl kamion. "V Nasavrkách se pořádně klouzal nákladní automobil, hasiči pomohli klíny auto zastavit a na místo povolali silničáře, aby vozovku posypali," doplnila Horáková. Došlo ale i na nehody, do Čankovic hasiči vyrazili likvidovat následky střetu dvou náklaďáků.

"Jednotky hasičů jsou stále v terénu. Varování meteorologů trvá až do čtvrteční 22. hodiny," dodala mluvčí hasičů s tím, aby řidiči zpomalili a přizpůsobili rychlost jízdy vozovce.