„Přes promilovou laťku se nejvýše přehoupl 36letý borec z Ostravska, který dopadl na značku 4,3 promile u obchodního domu Globus v Ohrazenicích a stanovil tak víkendový rekord,“ řekl mluvčí pardubických strážníků Jiří Sejkora. Opilec byl předán do péče zdravotníků, a to nejen kvůli množství alkoholu ohrožující jeho život, ale i kvůli tržné ráně na hlavě, kterou si způsobil pádem.

Pomyslnou stříbrnou medaili si odnesl i 26letý bezdomovce, kterého hlídka strážníků sebrala u hlavního nádraží. „Při dechové zkoušce vyfoukl 3,43 promile a vzápětí začal kolabovat. I tohoto muže proto od strážníků přebírala záchranná služba,“ uvedl Sejkora.

Daleko od rekordu nebyl ale ani 58letý muž na třídě Míru, který nebyl schopen vstát ze země a s hodnotou 2,64 promile alkoholu v dechu zamířil na záchytnou stanici.

Pardubice jsou ostatně ráj alkoholiků:

Opilci v Pardubicích
Žena měla čtyři promile, muž nebyl dechové zkoušky dokonce ani schopen

Alkoholické rekordy víkendu. Místo medaile čekala na opilce záchytkaAlkoholické rekordy víkendu. Místo medaile čekala na opilce záchytkaZdroj: MP Pardubice„Na stejnou destinaci byl umístěn i 34letý polský reprezentant, který v posledních dnech v Pardubicích intenzivně trénuje. Tentokrát jeho pokus skončil na hodnotě 3,06 promile a na Palackého třídě,“ dodal s nadsázkou Sejkora.

Poslední závodník, který dosáhl na rekordní příčky je 51letý reprezentant z Rumunska, který na Masarykově náměstí po vyčerpávajícím výkonu usnul před vchodem do obchodního domu. I on zamířil na záchytku s 2,78 promile.

„Bohužel se dařilo i v ženské kategorii. Už v pátek se do statistik zapsala 49letá žena z Plzeňska. Kolemjdoucí ji silně znečištěnou našli v křoví v Bubeníkových sadech a upozornili hlídku strážníků. Ti u ní zjistili hodnotu 3,72 promile alkoholu v dechu a předali ji na záchytnou stanici,“ informoval Sejkora.