Příběh začal nevinně. Mladý muž v srpnu prodal svůj vůz. Novému majiteli vystavil plnou moc k tomu, aby mohl provést odhlášení a novou registraci. Jenže k tomu evidentně nedošlo. A do schránky už mu přišlo osm pokut za překročení povolené rychlosti. Stát se to může i vám.

„I když dotyčný muž prodej vozidla doložil sepsanou kupní smlouvou, může být i on podezřelý z přestupku. Plnou mocí opravňující nového majitele provést odhlášení a přepis vozidla se totiž zákonné povinnosti tak úplně nezbavil. Pro úřady je směrodatné to, co je uvedeno v registru motorových vozidel a nyní bude záležet na správním orgánu, jak ve věci rozhodne, zda přihlédne k tomu, že tak činil v 'dobré víře' v nového majitele," uvedla policejní mluvčí Eva Maturová.

Případ policie zveřejňuje i jako varování. „Je zřejmé, že někdo narazí na poctivého kupujícího, který udělá to, na čem se s původním majitelem domluví, tím mu odpadnou starosti v podobě času stráveného na úřadech. Ne každý kupující je ale natolik zodpovědný a administrativní úkony, na nichž se s novým majitelem dohodne, skutečně provede," upozornila Eva Maturová.

Kdo sporné vozidlo řídil v uplynulých měsících, tak musí vysvětlit jeho nový majitel.

Jenže v tom bude asi také háček. Majitel, kterému nešťastný muž svůj vůz prodal, už jej také nevlastní. Vozidlo prý už také prodal další osobě. Jeho původnímu majiteli tak může ještě klidně přijít pár dalších fotek z kamer.