Šlo o bezdomovce, obyvatele bývalých tiskáren ve Smilově ulici. Kromě kol se zaměřoval na alkohol a potraviny, které rozdával i mezi své kolegy bezdomovce.

„Trestné činnosti se měl dopouštět od 11. května do 27. června letošního roku. Nejdříve měl odcizit jízdní kolo v hodnotě devíti tisíc korun uzamčené lankovým zámkem v ulici Sladkovského, o pět dní později, už před šestou hodinou ráno, se měl ve stejné ulici zmocnit dalšího jízdního kola 
v hodnotě šest tisíc korun," uvedla mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Poté ho, naštěstí pro majitele, jízdní kola přestala zajímat. Starosti ale nastaly jinému podnikateli, do jehož skladu začal chodit poté, co rozpletl plot.

„O uloupené věci se ale pravděpodobně dělil. Na čas se totiž stal – obrazně řečeno – sponzorem pro osoby žijící v objektu bývalých tiskáren v Pardubicích. Jejím obyvatelům měl totiž nabízet jak alkoholická, tak i nealkoholická piva různých značek, víno i balené vody. Poškozená provozovna, kam se vloupával, veškeré odcizené zboží vyčíslila na částku vyšší než jedenadvacet tisíc korun," dodala Eva Maturová.

Za všechny tyto skutky mu nyní od soudu hrozí trest odnětí svobody v trvání dvou let.