„Požádali nás o to energetici, kteří měli podezření, že výpadek elektřiny ve značné části Pardubic způsobil neoprávněný zásah do trafostanice v tomto objektu. Na místě skutečně byly slyšet nějaké zvuky z označeného objektu," popsala tisková mluvčí pardubických strážníků Lenka Uskobová.

I když objekt zvenčí vypadal, že není narušen, energetici zjistili, že dovnitř do objektu se stejně nedostanou. Zjistilo se totiž, že do zámku na trafostanici nesedí energetikům klíče. Někdo původní zámek odstranil a nahradil jej vlastním. Strážníci proto objekt obklíčili a cizí zámek přestřihli.

„Strážníci poté s energetiky vstoupili do objektu, kde nalezli mobilní telefony a dále pak nářadí, které, jak se později ukázalo, patřilo pachateli," nechala se slyšet mluvčí strážníků.
„Na první zběžnou prohlídku se zdálo, že v objektu nikdo další není, ale po důkladném prohledání se úspěch dostavil. Pachatel byl schovaný v rozvodné skříni, kde se nacházely pojistky, jističe a další elektrozařízení. Muž byl důkladně ukrytý v horním rohu skříně, kde nebyl na první pohled vidět," popsala Lenka Uskobová.

„Jak strážníci zjistili, šlo o jednapadesátiletého muže. Na místo byla přivolána státní policie, která si celou záležitost převzala k dalšímu šetření," uzavřela mluvčí pardubických strážníků.