Muž bydlí v Ústí nad Labem a do Vysokého Mýta jel za příbuznými, když měl dovolenou. „Napsali mi, že by mě rádi viděli,“ vypovídal obžalovaný. Podle soudkyně se ale jeho výpověď lišila od toho, co řekl kriminalistům. „Příbuzní tvrdili, že jste si psali, až když už jste byl na cestě k nim,“ oponovala soudkyně Anna Sobotková.

Chlapec utekl

Muž u rodiny svého bratrance strávil asi měsíc, v dvoupokojovém bytě bydlel s dalšími devíti lidmi. Malého chlapce vodil pravidelně do školky. „Šli jsme vedle sebe, nepovídali jsme si. Šli jsme parkem, řekl, že se mám zastavit, svlékl se a ukázal mi piňďourka a řekl, že si na něj mám sáhnout, potom jsem utekl do školky,“ svěřil se chlapec policistům.

Podle muže k ničemu takovému nedošlo. „Šli jsme rovnou do školky, vždycky jsme chodili mezi lidmi. Předal jsem ho učitelkám a šel jsem domů,“ líčil listopadový den obžalovaný.

Dopravní nehoda u Mikulovic
Odpolední srážka dvou aut, jedna osoba se zranila

Chlapec ale strážníkům popsal i detaily. „Jeho pindík byl velký asi jako červené autíčko formule, byl černý jako jeho hlava. Nahoru ho neměl, měl ho dolů, jako když čůrá. Nechtěl jsem se na to dívat, protože to bylo hnusný,“ popisoval kluk.

Zdroj: DENÍK/Lada Součková

Soudkyně upozornila, že za podobné činy byl muž již dvakrát stíhaný. Zatímco soud v Teplicích ho zprostil viny, soud v Ústí nad Labem stále probíhá. „Všechno jsou to křivá obvinění, že jsem měl někoho zneužít. Jsou to bráchové, oni to zkouší, aby mě dostali do vězení,“ hájil se muž s tím, že příbuzní po něm chtějí peníze, a proto se mu rodina ve Vysokém Mýtě snažila zabránit, aby odjel.

Když se mu podařilo utéct, přišlo obvinění ze zneužívání nezletilého chlapce. „Když se jim nepovedlo mě obvinit, že jsem jim ukradl zlato, tak ze mě udělají pedofila,“ rozčílil se v soudní síni obžalovaný.

Podle soudní znalkyně je chlapec extrovertní, ale mentálně zaostalý. „Učitelky na něm nic zvláštního nepoznaly, až večer najednou začal tohle povídat. Mohlo to být v důsledku změněné situace v rodině, kdy o muži začali mluvit s nevolí,“ analyzovala chlapce znalkyně s tím, že je ovlivnitelný a děti v jeho věku jsou schopné si příběh vymyslet.

„Kluk, kterému se nic nestalo, a vidí, že rodina obviňuje strejdu z krádeže zlata, si přeci najednou nevymyslí, že stáhl gatě a chtěl, aby mu sáhl na pindíka,“ pokračovala soudkyně.

Požár auta v Pardubicích
Technická závada stála za požárem auta v Pardubicích

Mohl fantazírovat

„Nějaký podnět tam určitě byl. Poté se na tom ale mohla velmi podílet fantazie. V tomto věku je běžné, že to dítě zpracovává a až s odstupem času to řekne,“ dodala znalkyně.

Muži hrozí za znásilnění dítěte mladšího 15 let ukončeného ve stádiu pokusu 5 až 12 let za mřížemi. Rozsudek padne nejspíše ve čtvrtek.