Nejprve se centrum dění nacházelo v marketu, kde si ostraha povšimla muže, který se bez placení pokusil odnést čtyři lahve vodky. „Strážníci mu za to uložili blokovou pokutu a lahve byly vráceny zpět do prodeje," uvedla mluvčí pardubických strážníků Lenka Uskobová.

Jenže to nebylo vše, jak se ukázalo o dvě hodiny později. Strážníci totiž toho samého filutu řešili podruhé ve chvíli, kdy byli přivoláni do restaurace u nádraží k hostovi, kterému se nechce platit.

„Dechová zkouška u něj na místě ukázala 2,51 promile alkoholu v dechu. Protože muž přestával ovládat své chování, rozhodli se strážníci k jeho převozu na záchytnou stanici," dodala Lenka Uskobová. A to ještě nemělo být všechno – muž si na záchytce náhle vzpomenul, že je mu silně nevolno, protože prý požil jed na krysy.

„Byť se mohlo jednat o nesmyslné tvrzení, nebylo radno jej nebrat v potaz. Ošetřující lékař proto přivolal záchranku, která muže odvezla do nemocnice k vyšetření, odkud byl poté odeslán zpět. Po vystřízlivění mu byla uložena další pokuta za škodu způsobenou v restauraci," řekla Lenka Uskobová.