Strážník v civilu upozornil své kolegy na potyčku, ke které došlo na pardubické třídě Míru. Do příjezdu hlídky tak skupinu pohlídaly kamery.

„Operační tak mohli vidět, jak dva mladíci narušují občanské soužití tím, že na dva chlapce a dívku ve věku 18 až 21 let neustále pokřikují a snaží se k nim přistupovat co nejblíže. Jeden z provokatérů si dokonce zašel pro skleněnou lahev, které později urazil hrdlo o blízký květináč. Naštěstí jej nenapadlo tuto provizorní zbraň jakkoliv dál použít. Rozbitou lahev ponechal v květináči, což jej později vytrestalo. Při mírné strkanici byl právě třiadvacetiletý muž postrčen tak, že si sedl na květináč a střepy si poranil dlaně.

Stejně dopadl i jeho kamarád, který strkanici taktéž vyvolával," informovala náš Deník mluvčí pardubických strážníků Lucie Klementová. V té chvíli už na místo přijela hlídka strážníků, která celou skupinku uklidnila.

„Dva podnapilí a zraněni muži skončili v péči zdravotníků, jeden byl převezen do nemocnice a druhý na záchytnou stanici. Oba měli v dechu více jak dvě promile alkoholu. Po vystřízlivění byla oběma mužům uložena bloková pokuta," dodala Lucie Klementová.⋌