Strážníky ovšem zaujal také – krom absence slušného vychování měl muž na zastávce autobusu navíc zapálenou cigaretu a věnoval se popíjení alkoholu a patrně i dalších omamných látek. Zkrátka kombinace, která přímo říká: „hledám problémy a už nevím, jak víc na sebe upozornit.“ Strážníci tedy zastavili a šli si s mužem promluvit. Ani tady se však úspěch nedostavil. Jednadvacetiletý mladík pokračoval v nastaveném trendu a chrlil ze sebe další urážky a vulgarity.

Prokázání totožnosti také odmítl způsobem, který v příručkách etikety nenajdete. Poté, co tato pýcha společnosti dostala několik šancí své chování přehodnotit, už hlídka vyčerpala všechny přidělené body trpělivosti a došlo na zákonné výzvy k vyložení obsahu kapes, po kterém bude následovat předvedení na služebnu ke zjištění totožnosti.

Vztekloun vzápětí dokázal, že mu krom slušného vychování chybí i další věci jako je zdravý rozum a po strážníkovi se ohnal loktem. To byla jeho poslední chyba předtím, než se ocitl na zemi a v poutech. Tam po další chvíli marného hemžení a plivání nadávek konečně pochopil, že tudy cesta nepovede a začal spolupracovat a na cestu od hlídky dostal pozdrav v podobě pokutového bloku v maximální možné výši.