Vše začalo v Raisově ulici blízko fotbalového stadionu v Dolíčku před jedenáctou hodinou.
„Hlídková služba dávala řidiči znamení k zastavení nápisem STOP, který je umístěn na vozidle, ale na výzvu řidič nijak nereagoval. Vzhledem k tomu, že jízdou ohrožoval nejen sebe, ale ostatní účastníky silničního provozu,  rozhodla se ho hlídka předjet a postavit mu služební vozidlo do jízdní dráhy,“ uvedla mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Řidič to ale nechtěl vzdát a zkusil to opačným směrem. Zařadil zpátečku a začal couvat. Nezastavily jej ani výzvy policistů k zastavení a opuštění vozidla. Co ho ale zastavilo byl obrubník, na který vzápětí najel.

„Po zastavení vozidla ho kolegové opět vyzvali, aby vystoupil z automobilu, ale i tentokrát neuposlechl. Seděl uvnitř vozidla a s něčím manipuloval, čímž vznikla důvodná obava, že se bude snažit ujet, nebo že by mohl mít dokonce zbraň. Hlídka se proto rozhodla otevřít dveře a za pomocí donucovacích prostředků řidiče z vozidla vytáhnout. Po celou dobu však muž kladl policistům aktivní odpor,“ uvedla dále Eva Maturová.

Řidiče po vytažení a spoutání vyzvali policisté k dechové zkoušce. Ta ukázala hodnotu 1,82 promile alkoholu v dechu. „Muž byl ještě ve večerních hodinách obviněn ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Pokud bude jeho vina soudem uznána, hrozí mu až jeden rok odnětí svobody,“ dodala Eva Maturová.