Jenže na místě byl klid a muže nalezli v nastartovaném vozidle. „Zde seděl se spolujezdkyní a hlídce uvedl, že vozidlo mělo technický problém, nešlo jej nastartovat. Toto se podařilo vyřešit s pomocí kamaráda a startovacích kabelů,“ uvedla mluvčí pardubických strážníků Lenka Uskobová.

Proti tomu nikdo nemohl nic mít, strážníci ale na místě dotyčného muže upozornili, že vzhledem k přítomnému pachu alkoholu by dotyčný muž neměl ani pomýšlet na to, aby s vozidlem kamkoliv odjížděl. Ten to hlídce přislíbil. A strážníci se pro jistotu zařídili dle zásady: Důvěřuj, ale prověřuj.

Po odchodu z místa se proto věnovali hlídkování v blízkém okolí. Předpoklad měli správný. Totéž vozidlo, které před malou chvílí opouštěli se totiž nenápadně bez rozsvícených světel snažilo z místa odjet.

„Tušení, že za volantem nachytají již známého podnapilého řidiče, bylo na místě. Hlídka vozidlo zastavila a řidiče vyzvala k provedení dechové zkoušky, která byla podle očekávání s pozitivním výsledkem a to v hodnotě 2,24 promile. S důvodným podezřením ze spáchání trestného činu byla na místo přivolána hlídka státní policie, která si případ převzala,“ uzavřela mluvčí pardubických strážníků Lenka Uskobová.

Ilustrační foto
Policista si šel zarybařit a chytil zloděje