Hlasitá rána do telefonní budky upoutala na Palackého třídě v Pardubicích pozornost výjezdové hlídky městské policie. Autor této klukoviny se však při spatření mužů zákona nešel omluvit, ale dal se na útěk. Své společníky, muže a ženu nechal za zády a před hlídkou bral nohy na ramena nedbaje výzev k zastavení.

Svůj kurz si však namířil do domovního vnitrobloku. Tam se však ztratil - ne ale na příliš dlouho. Jeho geniální nápad "zmizet" v kontejneru na odpadky nebyl úspěšný.

"Při prohledávání místa strážníci objevili muže ukrytého v kontejneru na komunální odpad. Na telefonní budce však nevznikla žádná škoda, muže tak po vytažení z úkrytu řešili pouze za neuposlechnutí výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci," uvedla mluvčí strážníků Lenka Uskobová.

Tím ale vše neskončilo. Z původní trojice se hlídce ještě přihlásila žena a označila druhého z mužů za dealera drog. Ten však už také na strážníky nečekal, ale ani on se dlouho neschoval.

Hlídka jej totiž zahlédla za hodinu a půl na náměstí Jana Pernera. Ani nyní se s muži zákona setkat nechtěl a pokusil se ujet na kole. Nevyšlo mu to.

"Muž nebyl ovšem schopen prokázat svoji totožnost. Strážníci se proto rozhodli, že jej předvedou na policii za účelem zjištění jeho totožnosti. Při té příležitosti využili i svého zákonného oprávnění a přesvědčili se, zda u sebe nemá zbraň," dodala Lenka Uskobová.

Zbraň sice nenašli, zato z dopadeného vypadlo několik platebních karet na cizí jména, sáčky s práškem, tabletami a něčím, co zřejmě byla marihuana. Místo předvedení jej nakonec rovnou strážníci předali zavolané policejní hlídce, která si jej převzala k dalšímu šetření.