Kromě toho, že autor nápisů Miloš Cach i přes upozornění policie dále pokračuje v malování, začali se majitelé pozemků hlásit o způsobené škody.

Například pardubický obchodní dům Tesco, před jehož vchody se nápisy také objevily, si náklady na odstranění nápisů vyčísluje až na sto tisíc korun.
„V současnosti hledáme technické řešení, jak co nejrychleji a nejefektivněji nápis odstranit," uvedl mluvčí Tesca Jan W. Dvořák.

Zmizí za měsíc?

„Definitivní součet všech škod bude nejdříve příští týden. Ukázalo se ale, že barva použitá na vytvoření nápisů nejde odstranit tak jednoduše, jak by měla, což zřejmě ovlivní i výši nárokovaných škod," uvedl mluvčí pardubické policie Jozef Bocán.

„Samotná barva by na ulicích měla vydržet maximálně měsíc," dušuje se autor nápisů Miloš Cach. Ten je přesvědčen, že žádný zákon z jeho strany nebyl porušen. Nápisy před Tescem ale chce zase odstranit.

Spáchal trestný čin

„Snažili jsme se vybírat taková místa, která jsou veřejná. O tom, že chodník kolem Tesca je jejich, jsme nevěděli a budeme se snažit s Tescem jednat o jejich odstranění," přislíbil Miloš Cach.

Policie jej už také obvinila z trestného činu poškozování cizí věci podle paragrafu 228 odstavec 2 – jinými slovy – sprejerství. Za to může hrozit trest v trvání rok, ale až tři léta odnětí svobody. V závislosti na způsobené škodě.

Miloše Cacha policie také v úterý znovu zadržela a znovu při činu. Na třídě Míru vytvářel další ze svých nápisů. Hlídka městské policie jej předala státním policistům. Ti mu po podání vysvětlení sdělili už rovnou obvinění z trestného činu. „Těchto skutků se dopustil vícekrát, kriminalisté je ale přiřadí k původnímu spisu. V tuto chvíli vše evidujeme jako jeden trestný čin," uvedl mluvčí pardubické policie Jozef Bocán.