Dřívějšího ředitele společnosti a místopředsedu představenstva Jiřího Kunáta odsoudil k ročnímu vězení s podmínečným odkladem na čtyři roky, další člen představenstva Ladislav Nermuť od soudu odešel s trestem osm měsíců se zkušební dobou dva roky.

Soud uznal argumenty obžaloby, že oba manažeři za peníze společnosti nakupovali techniku a vybavení, které však ve firmě nezůstaly. Šlo o nábytek, mobilní telefony, výpočetní a audiovizuální techniku a dokonce vybavení koupelny. Většina věcí se ve spolku znovu objevila poté, co případ začala vyšetřovat policie.

Oba musejí také společně nahradit Dostihovému spolku 225 tisíc korun. S další požadovanou škodou, kterou firma vyčíslila na dva miliony korun, ji soud odkázal na občanskoprávní řízení.
„Nakupovali věci, které nesloužily k prospěchu Dostihovému spolku, a nebyly ani spolku dodány," řekl soudce Petr Vaněček.

Kunát byl také uznán vinným ze zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění. Podle soudu nezajistil řádné vedení účetnictví firmy, nenechal zpracovat audity účetních závěrek a nevymáhal řádně pohledávky. Nyní pracuje jako obchodní zástupce.
Rozsudek není pravomocný. Na místě se proti němu oba odsouzení odvolali.

O co v případu šlo
Machinace ve vedení Dostihového spolku vyšly najevo po komunálních volbách v roce 2010, kdy se změnilo představenstvo a dozorčí rada spolku. Ukázalo se, že účetnictví není v pořádku a společnost má velké závazky. Dostihový spolek poté podal trestní oznámení na neznámého pachatele.
V roce 2011 spolek skončil se ztrátou 11 milionů korun. Problémy a špatné výsledky v minulých letech způsobilo zanedbané účetnictví a špatné hospodaření. Kunát rezignoval na funkci ředitele spolku v květnu 2011 a z firmy odešel. Společnost poté přijala stabilizační opatření a akcionáři navýšili základní kapitál. Od té doby je Dostihový spolek pravidelně v zisku, a to až 2,4 milionu korun.