V jedné pardubické herně kromě trávení volného času využil chvilkové nepřítomnosti obsluhy a podařilo se mu z prostoru za barem odcizit část tržby. Nic se nedělo a tak se s kořistí vydal domů. Na krádež se přišlo až ve chvíli, kdy došlo na zavírací dobu a počítání peněz.

„V podniku nejprve chybějící částku hledali v tržbě z hracích automatů, ale ta byla v pořádku. Podezření proto padlo na jednoho z hostů," uvedla mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Jenže v herně stále neměli jistotu, že jde opravdu o zloděje. A tak si hosta chtěli ověřit při další návštěvě. Tato strategie vyšla a dotyčný se přiznal.

„Podezřelý jim navrácení peněz slíbil, proto věc s policií poškození neřešili," nechala se slyšet Eva Maturová.

Vše vracet nechce

Jenže policie se do případu nakonec přece jen zapojila. A to až ve chvíli, kdy dotyčný, ve kterém se pohnulo svědomí, vyšel ven s další informací.
Zničeho nic si usmyslel, že všechno vracet nebude.

Dotyčný přišel do baru v pondělí, ale pouze s jednou třetinou ukradené částky.
„S takovou částkou se majitelé spokojit nemohli, proto se případem krádeže zabývá policie. Snaha peníze vrátit se zajisté považuje za druh polehčující okolnosti, ale přesto je případ prověřován jako krádež. Soud za ni může uložit až dvouleté vězení," uzavřela Eva Maturová.