Bral cokoliv, co se mu takříkajíc postavilo do cesty a co šlo zpeněžit. Zatím mu policisté prokázali 27 skutků, většinou kradl u stojanů uzamčená jízdní kola.

„Někdy využil ne příliš šťastného uzamčení bicyklu za přední kolo, které jeho majiteli ve stojanu zanechal, další jízdní kola 'zmizela' ze sklepů. Z jeho návštěvy neměla zajisté radost ani žena, která při malování bytu uložila cenné věci do sklepa domu. Tam našel televizor, zlato, fotoaparát, vrtačky, hodinky i brýle," vypočítává policejní mluvčí Eva Maturová.

Ale to není vše. Ze stavební buňky měl o několik dní později ku škodě dalšího majitele odcizit elektrickou vrtačku a míchadlo stavebních hmot, z nejmenované kavárny odnesl gramofon, zesilovač, diskotékové osvětlení, dekorativní šavli naplněnou alkoholem, kasírtašku, alkohol, otvírák lahví, jinde dřevěný pořadač na finanční hotovost včetně ní a další věci.

Celková škoda se zatím vyšplhala na téměř čtvrt milionu korun. Problém je, že ačkoliv se muž ke spoustě vykrádaček přiznal, výprav podnikl podle jeho vlastních slov tolik, že si ani nedokáže na všechny vzpomenout. Hrozí mu až tříleté vězení.