Třikrát museli strážníci v Pardubicích krotit podivína, který si koledoval o problémy na různých místech. Svou pouť začal ve Svítkově, kde si vybral partu dělníků, kterým se pletl na stavbě a neustále se s nimi pokoušel diskutovat. "Jelikož bylo muži těžké cokoliv vysvětlit a zároveň ho poslat ze stavby pryč, aby se na místě nezranil, zavolali si dělníci na pomoc hlídku městské policie. Strážníci muže poučili a z místa vykázali," uvedla mluvčí městské policie Lucie Klementová.

Kdo hádá, že toto nebyl konec příběhu, hádá správně. Druhý den totiž se scénář opakoval. "Stálá služba nejprve přijala oznámení na muže, který obtěžuje kolemjdoucí osoby a zvláště si vybírá ženy. Pokřikoval na ně a byl sprostý. Hlídka muže nalezla na Masarykově náměstí, a protože již záznamy u městské policie má a jeho chování bylo skutečně nevhodné, byl za přestupek proti občanskému soužití vyřešen příkazem ve výši tisíc korun," sdělila Lucie Klementová.

Opět se ukázalo, že ani dvě varování podepřená tisícovkou pokuty nestačila. Halekající podivín se přesunul na náměstíčko u spořitelny na Palackého třídě. Tam na lavičce pod stromem začal pokřikoval na každého, kdo kolem něj procházel. I tentokrát na místo vyjela hlídka městské policie.

Zvláštní chování muže strážníci podrobili bližšímu zkoumání. Ukázalo se, že sice není opilý, ale něco ostřejšího si opravdu dal. Strážníkům totiž ukázal plechovku těkavé chemikálie, jejímuž čichání se věnoval.

Záchrannou službu na cestě dopráveli strážníci. Zdroj: Deník"Strážníci tedy na místo přivolali záchranku, která převezla muže k ošetření do nemocnice. Poté ještě strážníci provedli asistenci při převozu muže na záchytnou stanici, kde setrval až po odeznění akutní intoxikace," uzavřela Klementová.