V zavazadle 22letého cestujícího v rychlíku z České Třebové do Pardubic našli opravdový drogový kontraband. Muž převážel 160 dávek tvrdé halucinogenní drogy LSD, k tomu také pervitin a marihuanu. Dealera už má v rukou policie.

„Celníci vytipovali ke kontrole 22letého českého občana. Na jejich otázku, zda veze nějaké zboží, které by podléhalo celním procedurám, odpověděl, že nikoliv. V jeho zavazadle však našli balíček, který obsahoval 136 dávek drogy LSD. Dalších 24 dávek bylo v plastových sáčcích se zatahovacím uzávěrem (tzv. dealerácích). V batohu dotyčný pašoval ještě 4,7 gramů pervitinu a 5,2 gramů marihuany," uvedl mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj Václav Kánský.
Droga LSD se užívá téměř výhradně formou tzv. „tripů", které se jí. Jsou to malé papírky o rozměrech zhruba 5 × 5 milimetrů napuštěné jeho roztokem.

V letošním roce se jedná o první případ zjištění halucinogenu v Pardubickém kraji celníky a zároveň už 46. záchyt drog na železnici. Celníci mezinárodní rychlíky pravidelně kontrolují kvůli zboží, které uniklo jejich dohledu.