Zdroj: Policie ČR

K incidentu došlo na konci července, když se žena vracela z oslavy domů. "Po pár metrech cítila, že ji někdo sleduje a blíží se k ní. Byl to muž menší subtilní postavy, který řekl: Dej mně kabelku, nebo tě zabiju!" oznámila policejní mluvčí Eva Maturová.

Byla tma, svítilo jen veřejné osvětlení, nikdo další nebyl v dohledu. "Pachatel do oběti strčil, strhl jí kabelku z ramene a dal se na útěk," upřesnila policejní mluvčí.

Zadržená zlodějka kradla na chatě, pokusila se ujet na člunu a ukrýty se na koupališti. Nevyšlo to.
Zlodějka po krádeži ujížděla na člunu, pak se schovala u koupaliště

Opodál se náhle objevila trojice dalších mužů, kteří slyšeli volání o pomoc a za pachateli se rozeběhli. "Po pár okamžicích jeden z přítomných přinesl kabelku zpět, pachatele však nedohonil. Paní poděkovala, odešla vystrašená domů a zavolala policisty," upřesnila Eva Maturová.

Kriminalistům se povedlo v kamerových záznamech vytipovat dva muže (viz. foto), kteří by mohli vědět, co se na místě opravdu stalo. "Pokud poznáte osoby na pardubickém nádraží, které evidentně hledají to správné vlakové spojení pohledem na informační tabuli, volejte na tísňovou linku 158," dodala policejní mluvčí.

Ilustrační foto
Strážníci našli plnou peněženku, bylo v ní třináct občanek