Jízda, kde si řidič nelámal hlavu s bezpečností a s policejní hlídkou v zádech zběsile ujížděl městem, se odehrála v pátek brzy ráno v Pardubicích.

Zdroj: Policie ČR

Podezřelého automobilu si policisté obvodního oddělení Dubina všimli těsně před třetí hodinou ráno a rozhodli se jej zkontrolovat. Do tohoto plánu ale nezapadl řidič, který začal ujíždět. S policisty v zádech udělal kolečko Dubinou, vyjel do Husovy ulice a Labskou si to namířil do centra. Na Masarykově náměstí se už řítil protisměrem, což mu umožnily prázdné silnice.

Za Tescem se ale už rozhodl hrát o všechno a vyjel na chodník, kudy si to zkrátil na náměstí Legií. Tady už mu začaly docházet možnosti a pokračoval k Hlaváčově ulici, kterou ale lemuje zábradlí. Musel tedy nejprve po silnici a poté po cyklostezce podél silnice, až v zatáčce před autobusovým nádražím, naproti vjezdu k poště, zábradlí končilo. Tam se rozhodl sjet na silnici, ale narazil a to byla konečná. Policisté vzápětí tříčlennou osádku vozu zadrželi.

"Šlo o tři muže ročníků 89, 80 a 83. Poslední z nich byl řidičem vozidla, u kterého bylo v evidenci zjištěno, že má vystavenou blokaci řidičského oprávnění. Navíc se na záchytné stanici podrobil testu na omamné a psychotropní látky s pozitivním výsledkem," uvedla Eva Maturová, mluvčí pardubické policie.

Při nehodě byl zraněn jeden ze spolujezdců a musel na ošetření. Řidiče policisté viní z dvou trestných skutků a to ohrožení pod vlievem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.